Нестабилност и хаотичност – такава оценка за управлението даде председателят

...
Нестабилност и хаотичност – такава оценка за управлението даде председателят
Коментари Харесай

Цветанов: България се снишава по темата ЕС и НАТО, не участва във вземането на важни геополитически решения

Нестабилност и безредица – такава оценка за ръководството даде ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „ Алтернативата “ със Снежана Иванова.

„ Политиката не е наслаждение или опит, тя е отговорност “, безапелационен е Цветанов. Той го характеризира и като търсене на опрощение за всичко, което се случва и ръководството се клати. „ Дали парламентарна група на Петков ще направи ход за поддръжка на тази самодейност и дали всички учредители на неговата партия ще я поддържат “, запита Цветанов.

„ Министър-председателят би трябвало да бъде водач, има решения, в които би трябвало решителност “, уверен е Цветан Цветанов.

„ Желая триумф на държавното управление в тези сложни процеси, които има в страната, само че неналичието на водачество обезсърчава доста хората “, сподели още той.

На въпрос по отношение на решението да се изпраща ли оръжие в Украйна, Цветанов съобщи, че би трябвало да имаме стройна позиция и тя да бъде защитавана, само че такава няма. „ Ние принадлежим към Европейски Съюз и НАТО, те подсигуряват нашата териториална целокупност и отбрана. България, отсъствайки от тази тематика, демонстрира снишаване и търсим метод да прехвърлим виновността на някой различен “.

„ Първо би трябвало да си направиш равносметка дали да имаш политическо водачество и да вземеш решение, което може би ще бъде оценено на по-късен стадий или да направиш всичко допустимо да се харесаш на гласоподавателите, само че страната ни да загуби своя престиж. Ние сега не присъстваме при взимането на значимите външнополитически решения, които касаят развиването на страната ни и на района “, разяснява Цветанов.

Цветан Цветанов сподели още, че би било безсмислено, в случай че в този момент просто се смени министър председателят на този кабинет. Настоящата опозицията пък в никакъв случай не си е представяла, че ще има сходен комфорт с такова ръководещо болшинство, счита още той.

„ Имаме голям недостиг и единственото, което крепи държавното управление, както в началния стадий, по този начин и сега, е омразата към останалите политически партии “, показа мнение Цветан Цветанов.

„ Не бих споделил, че нови избори ще върнат още веднъж ГЕРБ на власт “, разяснява той, само че посочи, че във всяка акция има прекомерно доста популизъм и малко логичен спор по секторни политики.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР