Несправедливо, ирационално, лицемерно решение, което е в ущърб на двете

...
Несправедливо, ирационално, лицемерно решение, което е в ущърб на двете
Коментари Харесай

Несправедливо, ирационално, лицемерно: чужди медии за България и Шенген


" Несправедливо, ирационално, лицемерно решение, което е в ущърб на двете страни " - това са част от мненията на някои интернационалните медии във връзка отхвърли за банкет на България и Румъния в Шенген. Ето цитати.

Дирк Шюмер в " Ди Велт ":

" Когато стане въпрос за или Румъния доста европейци незабавно се сещат за, което не е и напълно неверно. Но това е въпрос, който визира по-скоро тамошните правосъдни системи и постоянно корумпираните им партии. Отхвърлянето на българите и румънците от Шенген е чисто алегорично политическо решение – в явен ущърб на две страни, които от една страна печелят от участието си в Европейски Съюз, само че от друга заплащат и висока цена за това – посредством огромната безработица и отлива на техни жители към по-богатите страни в Западна Европа. 
Редакцията предлага
Който, както, слепешком сочи към Румъния и България, обвинявайки ги за потока от мигранти по Балканския маршрут, напълно умишлено си затваря очите за обстоятелството, че най-вече мигранти влизат през Гърция, а тя от дълго време е част от Шенгенското пространство. А приказваме ли за мафия, то тя е най-много в Неапол и Палермо (които също са част от Шенген), а не толкоз в София или Букурещ. Да не приказваме за това, че с облагите на наркокартелите в пристанищата на Антверпен и Ротердам целите  Балкани биха могли да се трансфорат в един преуспяващ район - във втора Швейцария. Времето, когато сочехме с пръст бедните родственици от Изтока, с цел да прикриваме рецесията на държавността на Запад, трябваше от дълго време да е отминало ", написа Дирк Шюмер в " Ди Велт ".

Николас Бусе във " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ":

„ Не е мъчно да се досетим, че австрийското държавно управление има вътрешнополитически претекстове да блокира приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Евроскептичната и антимигрантска Партия на свободата диша във врата на ръководещата Австрийска национална партия. Нидерландското държавно управление също се преценява с някои вътрешнополитически настроения. " (…)

По-нататък изданието показва, че обвиняванията за слаб надзор по външните граници на Общността в България не са без съображение. И въпреки всичко:

„ Отговорността обаче не е единствено на директните страни в Югоизточна Европа. е разследване от провалената европейска политика за предоставяне на леговище. Ако изключително Германия не понижи съществено притока на мигранти посредством предоставяне на леговище, Шенгенската система ще си остане под напън “, написа създателят.

Каролине Байзел в " Зюддойче цайтунг " (ЗЦ):

" Решението е показателно за класическия европейски метод да се отсрочва взимането на решения: първо се измисля една доста комплицирана скица с междинни стадии, цели и бариери по пътя, след което минават години. И в случай че на страните, измислили цялата тази комплицирана процедура, инцидентно не им харесат резултатите, тогава споделят: „ Прекрасно е, че сте преодолели всичките тези трудности, само че въпреки всичко ние няма да ви вземем “. Обикновено по този начин се отнасят с кандидатките за участие, само че този път са наранени две страни-членки. Резултатът от това ще бъде още по-голямо оскърбление от Европа ", написа в коментара си ЗЦ.

Общественоправната медийна мрежа АРД:

" Трите страни-кандидатки направиха това, което бяха длъжни да създадат, и са подготвени да подсигуряват отбраната на външните ни граници ", съобщи заместник-председателят на Комисията Маргаритис Схинас. " Несправедливо е да не им се даде шансът, който са заслужили и им се поставя ", сподели той.

Юдит Коленбергер пред Австрийските радио и телевизия ORF

" Защо виновността в този момент се хвърля върху Румъния и България, а не върху Унгария и изключително, които систематично изтласкват бежанци? Това е ирационално и лицемерно. Вместо да постанова несъгласие върху разширението на Шенгенското пространство, държавното управление във Виена би трябвало да се застъпи за по-честното систематизиране на търсещите леговище в Европейски Съюз, за спазването на главните стандарти за човешки права в Гърция, (така че бежанците да не не престават пътя си по-нататък към други страни от ЕС), и да упорства за санкционирането на Унгария, която с лека ръка пропуща бежанците по-нататък. Вместо това държавното управление във Виена дава взаимни конференции, с цел да се самоизтъква. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР