Несправедливо е, че Украйна все още е принудена да иска

...
Несправедливо е, че Украйна все още е принудена да иска
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна можеше да спре войната, ако имаше нужните оръжия

Несправедливо е, че Украйна към момента е принудена да желае това, което сътрудниците ѝ съхраняват някъде от години, съобщи украинският президент.

Във видеообръщение към сънародниците си, оповестено в канала му в Telegram, Зеленски съобщи: " Ако имахме достъп до всички нужни оръжия, с които разполагат нашите сътрудници и които са сравними с оръжията, употребявани от Руската федерация, ние към този момент щяхме да сме завършили тази война ".

Призовавайки сътрудниците на Украйна да доставят муниции и оръжия, той съобщи, че " техен честен дълг е на първо място да оказват помощ за отбраната на свободата, да оказват помощ за спасяването на живота на хиляди украинци ".

" Ето за какво аз наблягам простата истина безусловно при всеки контакт с водачите на демократичния свят - при всички договаряния, при всички изявленията. Несправедливо е, че Украйна към момента е принудена да желае това, което сътрудниците ѝ съхраняват някъде от години ", добави той.

Като означи, че „ тактическото предимство на украинската войска е напълно явно ", Зеленски уточни, че украинските въоръжени сили стоят твърдо на позициите си, а целият украински народ пази безстрашно страната си.

" В тази война съветската войска вечно ще се впише в международната история като може би най-варварварската и безчовечна войска в света ".

Зеленски означи, че съветската войска съзнателно убива украински цивилни жители, унищожава обитаеми места и гражданска инфраструктура и употребява всевъзможни типове оръжия, в това число неразрешени от интернационалните конвенции, като добави, че тези дейности са " подписът на съветската войска "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР