Несправедлив процес и акт на политическо отмъщение - така адвокатите

...
Несправедлив процес и акт на политическо отмъщение - така адвокатите
Коментари Харесай

Делото срещу Тръмп върви към финал, Сенатът гласува днес дали е виновен

" Несправедлив развой " и " акт на политическо възмездие " - по този начин юристите на Доналд Тръмп определиха започналия преди четири дни в Сената на американския конгрес процес за импийчмънт против клиента им. Защитниците на Тръмп пледираха за оневиняване и нарекоха неуместно това, че той е съден в Сената за подстрекателство към протест, предадоха международните организации.

" Нека да бъдем ясни, този развой не е ориентиран само към Доналд Тръмп. Той има за цел да накара хората да млъкнат и да забрани изказванията, които болшинството не харесва ", съобщи бранителят на Тръмп, Брус Кастър.

Според него прокурорите демократи, които желаят Тръмп да бъде наказан да не може да заема изборна служба, в действителност желаят да елиминират един политически съперник.

Обвиненията за подстрекателство към протест се базират по-конкретно на изказване, че Тръмп е заявил на последователите си " Бийте се като дяволи ", тъкмо преди те да се впуснат в взлом на Конгреса на 6 януари, когато конгресмените утвърждаваха успеха на президентските избори на Джо Байдън.

Адвокатите на някогашния президент излъчиха видеозаписи, в отбрана на тезата си, че техният клиент постоянно се е представял за бранител на закона и на реда, както и че неговите съперници също нееднократно са отправяли пламенни и нагнетяващи напрежение изявления.

Защитниците на Тръмп разкритикуваха лицемерието на обвинителите и излъчиха към десетина минути фрагменти, в които различни представители на Демократическата партия също дават обещание " да се бият ", т.е. употребяват същия глагол, поради този, за който е упрекван Тръмп. Според бранителите на Тръмп глаголът е част от нормалната политическа реторика, употребена от всички партии от стотици години. По време на заключителните пледоарии юристите на някогашния президент отговаряха и три часа на въпроси от сенаторите. Демократите се интересуваха от това по какъв начин голословните изказвания на Тръмп за изборни измами са радикализирали неговите последователи. Републиканците задаваха въпроси за това дали импийчмънтът е политически театър, целящ да дискредитира Тръмп. Представители и на двете партии питаха дали Тръмп е подхванал дейности, с цел да спре насилието на 6 януари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самият Тръмп не участва на процеса, чийто излаз наподобява превдварително решен и би могъл да завърши още този уикенд. Очаква се още през днешния ден Сенатът да пристъпи към гласоподаване по обвиняването в подстрекателство към протест. Признаването на виновност би могло да мине единствено при положение, че 17 републикански сенатори минат на страната на демократите. Според множеството наблюдаващи обаче, това е малко евентуално да се случи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР