Неспокоен сън, неправилна стойка и намалена продуктивност - това са

...
Неспокоен сън, неправилна стойка и намалена продуктивност - това са
Коментари Харесай

Ето как да работим от вкъщи, за да не си навредим на здравето

Неспокоен сън, неправилна стойка и понижена работливост - това са единствено част от отрицателните признаци, за които предизвестяват от Дейли Мейл.

Във връзка с разпространяването на ковид здравните управляващи мощно предизвикват отдалечената работа от у дома.

В този ред на мисли, ние знаем от персонален опит, че е доста изкушаващо да стартираме деня със закуска в леглото и извършване на дилемите в хоризонтално състояние. Това обаче няма да се отрази по никакъв начин добре на здравето ни.

Експертите поучават да резервираме леглото си единствено и само за сън и да не го трансформираме в спонтанен домакински офис.

Мозъкът ни би трябвало да асоциира спалнята единствено със успокоение, отмора и фамилиарност. Така, когато влизаме в това помещение, ще вършим подсъзнателно прекосяване от "работен режим " в "режим на релаксация " и назад.

Нещо повече, тази процедура ще усили продуктивността ни и ще ни помогне да се концентрираме по-лесно. Аналогично може сами да заключите за какво стоенето по пижама през целия ден също не е целесъобразно.

Уверете се, че в стаята, в която работие, влиза колкото се може повече слънчева светлина. Тя разсънва биологичния ни часовник и ни изпълва с сила.

Ако не живеете в многостаен апартамент или къща, въпреки всичко има метод да приложите тези препоръки.

След пробуждане поставете върху леглото си друго огромно було и прибавете няколко декоративни възглавници, с което да преобразите ситуацията. Това психически ще ви приготви да преминете в "режим на работа ", за който споменахме в горните редове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР