Неслучайно езикът, писмеността, словото, думите са основният стълб, който крепи

...
Неслучайно езикът, писмеността, словото, думите са основният стълб, който крепи
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Езикът и писмеността са основният стълб на нашия народ, нека казваме истината с тях

" Неслучайно езикът, писмеността, словото, думите са главният дирек, който крепи нашия народ. Нека да ги използваме, с цел да споделяме истината! Честит 24 май, българи! ", написа в своя профил във Facebook водачът на „ ИТН " Слави Трифонов във връзка Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.



„ Има един ден в годината на българите, който стои по-високо от всички останали. Толкова високо, че даже нечистотията и мръсотията на времето, в което живеем, не могат да го изцапат. Това е връх на духовността и чистотата. Връх, защитаван през вековете освен с меч и огън, само че и с най-силното оръжие – с разум, със слово, с памет. Връх, който е в сърцето на всеки българин и който би трябвало да бъде изкачван и опазван всеки ден “, написа Трифонов.

В различен собствен пост от през днешния ден Слави Трифонов честити на писателя и стихотворец Георги Господинов и на преводачката Анджела Родел за извоюваната интернационална премия „ Букър “ с романа „ Времеубежище “.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР