Несигурността, породена от варианта Omicron на Covid-19, се отрази негативно

...
Несигурността, породена от варианта Omicron на Covid-19, се отрази негативно
Коментари Харесай

Пълното възстановяване на европейският туризъм се отлага

Несигурността, подбудена от разновидността Omicron на Covid-19, се отрази отрицателно върху бранша на пътуванията и туризма в Европа в края на 2021 година, възпрепятствайки вероятностите за неговото възобновяване през първото тримесечие на тази година. Въпреки това оптимизъм остава.

Европейската туристическа комисия (ETC – организация с нестопанска цел, основана през 1948 година в Брюксел, в която членуват 35 национални туристически организации) предвижда, че туристите, които ще посетят Стария континент през 2022 година ще бъдат с 20% под равнищата от 2019 година, макар многочислените провокации, пред които към момента е изправен секторът.

Организацията продължава да следи трендовете и вероятностите, както и въздействието на COVID-19 върху бранша и в последния си тримесечен отчет, разгласи Луис Араухо, президент на ЕТС. Той е оптимист, че европейският туристически бранш ще преодолее Omicron и останалите провокации. „ Устойчивостта на бранша обаче зависи от интензивността на Европейски Съюз в създаването на ендемични тактики, които ще разрешат разхлабване на рестриктивните мерки за пътешестване както за вътрешноевропейски, по този начин и за интернационалните пътувания. „ Докато се учим да живеем с Covid-19, държавните управления в цяла Европа би трябвало да намерят верния баланс сред ръководството на рисковете за здравето и улеснението на подвижността ”, уточни Арахо. По негово мнение високото равнище на имунизация в Европа през 2021 година, цифровият документ за COVID-19 на Европейски Съюз и облекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване основават сигурна основа за възобновление на туризма.

Десетки хиляди полети по Коледа и Нова година бяха анулирани поради неналичието на личен състав от самолетните компании. Загуби на операторите възлизат на 18.5 милиарда евро през 2021 година и 1.5 милиарда пасажери по-малко спрямо 2019 година, огласи организацията.

Въпреки че Omicron забави възобновяване на туристическия бранш в Европа през първото тримесечие на 2022 година, вероятностите като цяло остават позитивни на фона на разхлабването на ограниченията в Европа. Европейската туристическа комисия чака гладко възобновяване на туризма, подкрепено от вътрешните пътувания. Прогнозата е за приближаване до предпандемичните равнища през 2024 година  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР