Нещо се случва с пазара на имоти: Жилищните кредити пак

...
Нещо се случва с пазара на имоти: Жилищните кредити пак
Коментари Харесай

Нещо се случва с пазара на имоти: Жилищните кредити пак изхвърчаха до небесата!

Нещо се случва с пазара на парцели: Жилищните заеми отново изхвърчаха до небесата!

Цели 50% растеж на новоотпуснатите жилищни заеми, сочат данните на Българска народна банка за февруари. Те регистрират големи растежи на годишна база, както при заемите за семейства, по този начин и при заемите за настоящо ползване.

През последния регистриран интервал от Българска народна банка регистрират, че са отпуснати повече от нормалните размери нови жилищни заеми. Така растежът за една година е с повече от 50% или 746 млн. лева и половина.

Новите заеми порастват макар предстоящото изстудяване на пазара на парцели и на фона на сигналите на централната банка, за възможа смяна на лихвения %.

Това дружно с високата кредитна интензивност, може да докара до увеличение на необслужваните заеми.

През февруари жилищните заеми в левове за семейства са се отпускали при междинна рента от 2,54 на 100 и годишен % на разноските от 2,86%.

Според данните от статистиката на Българска народна банка, понижението на годишна база в междинната рента през февруари е с 0.11%.

Потребителското кредитиране през февруари също бележи растеж в размерите като междинната рента, при която са отпускани заемите е била 8,5 на 100.

Източник: Pariteni.bg

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР