Нещо наистина много полезно за нас като информация от един

...
Нещо наистина много полезно за нас като информация от един
Коментари Харесай

Мермерски: Ако пиете чаша топла вода с оцет и мед ще излекувате всички болести

Нещо в действителност доста потребно за нас като информация от един в действителност потвърден експерт! Проф. Христо Мермерски е създател на 13 книги в региона на здравословно хранене и националната медицина. Работи в региона от 1957 година Завършва Селскостопанската академия през 1962 година Първата си докторантура е защитил в Москва. Специализирал е в Илинойския университет, Съединени американски щати, през 1980 година Бил е зам.-министър на земеделието и консултант по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон. „ Всеки ден “ беседва с лечителя за истините и митовете за естествените илачи, както и за актуалните диети и заболявания.

Проф. Мермерски, каква диета препоръчвате за лятото, тъй че да изглеждаме стройни на плажа след няколко месеца? Ако човек желае да си прочисти организма, би трябвало да направи следното. Рецептата е доста елементарна: 3-4 моркова се настъргват на рендето, поставя се малко първокласен зехтин, изстисква се лимонен сок и с това се закусва 3-4 дни. От тази порция ще получите задоволително количество бета каротин. Той оказва помощ на сърцето, на хранителната система и на черния дроб. Тоест това се явява пречистващо хранене. Може да се хапне нещо на обяд, една супичка да вземем за пример. Вечерта салатата е наложителна. Тя би трябвало да съдържа наложително свеж лук – най-малко 2-3 стебла, тъй като той съдържа доста витамин С. След това слагате един домат дружно с връзка магданоз. Добавя се и зехтин. Всички тези съставки вършат един необикновен коктейл от пречистващи добавки. Истината е, че през зимния сезон сме се задръстили с най-различни храни и това е единственият метод да пречистим храносмилателната система. Освен това разтоварваме организма, а не на последно място – почистваме и бъбреците. Важно е, в случай че се употребява пържола, наложително да се знае, че към нея се поставя гарнитура от пресни зеленчуци. Месото освобождава свободни радикали, които унищожават клетките от мозъка, чак до пръстите на краката. И с цел да се спре действието им, би трябвало да се употребяват колкото може повече плодове и зеленчуци, които на процедура образуват преградата сред свободните радикали и клетките.

Как се дефинира рационалното тегло? За здравословното тегло рецептата е доста простичка. Измервате височината си, по-късно изваждате цифрата 100. Ако сте високи 175 сантиметра, тежестта ви не би трябвало да надвишава 75 кг. Затлъстяването натоварва първо сърцето, след това черния дроб, а и бъбреците. Следват високо кръвно налягане и диабет. 2,5 милиона души от нас страдат от хипертония, която покачва риска от инфаркт и инсулт. Консумирането на тежки меса и консерви води пък до диабет. У нас те са над 600 хиляди. Много отвън този брой въобще не подозират, че са заболели. 2-3-4 кг от горната страна не са съдбовни. Но в случай че сте 10 или повече килограми над нормата, заболяванията рано или късно ще ви атакуван по-интензивно.

Говорим за нездравословни храни, само че кои са в действителност най-полезните? Трябва да се знае, че консумирането на доста плодове и зеленчуци и грозде основава алкална реакция в стомаха. Тя пречи за образуването на канцерогени. Доматите са превъзходен образец. Един междинен размер от зеленчука съдържа дневната доза от витамин С и витамин А, само че също така и характерно химическо съединяване, което предотвратява раковите болести. Преди 7 години излезе отчет на Световната здравна организация, който предложи яденето на най-малко 400 грама свеж зеленчук на ден за профилактика на онкологичните болести.

Какъв е същински здравословният режим на хранене? Основното е плодовете и зеленчуците да се употребяват към час и половина преди главното хранене. Необходимо е да минат 90 минути, с цел да се придвижат в чревния тракт. За съпоставяне, пържолите се смилат за 8-10 часа. Така, в случай че първо консумирате месото, то запушва и зеленчуците остават вътре. От това следва ферментация, стомашни киселини, отичане на стомаха, гадене, куркане на червата и изобщо неприятни преживявания.

А какъв брой е потребна рибата? Рибата е неповторим артикул, тъй като тя работи непосредствено на сърдечносъдовата система, като я защищава от образуването на плаки. Ще ви дам рецепта против тях – всяка заран изпивате чаша топла вода, добавяте лъжица домакински ябълков оцет, лъжица мед. Това лекува всичко и даже работи вълшебен на хора в прединфарктно положение. Ако се прави и вечер, понижава задуха и проблемите с белите дробове и сърцето. Ето ви и още една добра рецепта. Към литър алено вино можете да добавите 10-12 стръка магданоз дружно с листата и два лъжици ябълков оцет. Изварете сместа за 7-8 минути, а като изстине, прибавете 300-350 грама мед. Еликсир като този се е консумирал от боговете не на Олимп, а на Витоша.

Проф. Мермерски, има ли нездравословни диети? Китайците имат една доста забавна сентенция: „ Ако имаш опция да изядеш по една хапка от 21 храни, то тогава ти ще бъдеш освен най-щастливият, само че и най-здравият “. Защото по този метод се обезпечава всичко, от което има потребност човек, в точното количество. Аз имам един доста забавен случай с една моя колежка. Тя беше във ВИФ, доста умна, хубава жена, тя беше яла един месец единствено телешко месо. Тя ми се обади и ми сподели: „ Христо, закъсах крепко “. Запитах за какво и тя сподели, че нараснала пикочната киселина, нараснала кръвното налягане и напълняла още веднъж, и то повече в сравнение с отслабнала. Така че тази прословута диета на Дюкан е най-ужасната на планетата. Тя не работи – изрично! И доста вреди на здравето. Има хора, на които им е окапала косата. В медицината са регистрирани и смъртни случаи, дори има няколко и в България.

Значи диетите за намаляване разболяват? И още по какъв начин! След такава диета една дама изпълня два пъти повече. Въпросът с храненето е доста сериозен. Баща ми, лека му пръст, споделяше: „ Всяка прекаленост води до тягост “. Запомнете – на човешкия организъм са му нужни няколко съставки. Първи са белтъчините, които построяват мускулната и костната система. Необходими са въглехидрати, които дават сила. Необходими са витамини, като най-идеален тип за приемането им е като плодове и зеленчуци. Необходими са 3 или четири лъжици мед, тъй като има данни за 87-годишен мъж, който е консумирал единствено мед и самун. Това идва да покаже, че в него се съдържа всичко жизненоважно.

Млякото не е за занемаряване – кисело мляко с мед и пектин почиства токсините и тежките метали. Една лъжичка мед в допълнение прави коктейл за мощна имунна система. Важно е да знаете, че като обединявате разнообразни типове храни, има разнообразни резултати. Някои миксове фактически не са удобни. Човек обаче се нуждае от всички съставки и не трябва да се лишава от нито една храна разкрива професорът пред Всеки ден.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР