Нещо крайно неприятно се случва на лифт край София.Опасен инцидент

...
Нещо крайно неприятно се случва на лифт край София.Опасен инцидент
Коментари Харесай

Кабина се заплете в електрически кабел на Симеоновския лифт

Нещо извънредно неприятно се случва на въжен превоз край София.

Опасен случай на Симеоновския въжен превоз на Витоша. Зрител на " По света и у нас " алармира, че до момента в който през вчерашния ден е прекосявал с автомобила си под оборудването, една от кабинките се е заплела в електрически кабел, който минава край трасето на лифта. Няма потърпевши при случая.

От " Витоша ски ", които стопанисват оборудването оповестиха, че случаят е станал при осъществяване на техническо тестване с цялостно натоварване на кабинката, а повода, съгласно тях, е погрешно подложен електропровод.

Часът е 12.35, когато кабинка на лифта за " Алеко " се отклонява внезапно и се заплита в намиращ са наоколо електропровод, безусловно на метри от преминаващите под нея коли по Симеоновско шосе.

" Минавах с колата и видях протичащото се. Кабината още се въртеше. Мисля, че след към 3 - 4 минути стопираха кабината, откакто схванаха какво се случва. Мисля, че лифтът се беше откачил от въжето. Една от кабините се беше закачила за кабелите и се уплаших и взех решение да се обадя. Не съм сигурен дали е имало хора вътре ", споделя свидетел.

От " Витоша ски " оповестиха, че случаят е станал при тестване на оборудването от Агенцията по метрология, като е тествана изцяло натоварена кабинка, само че без хора вътре, написа Novini.bg.

" При симулативно натоварване на кабинките с цялостен потенциал, една от тях е закачила намиращ се в сервитута на оборудването кабел със приблизително напрежение. Неговото слагане по този метод е в нарушаване на нормативните документи и слага в риск живота и здравето на хората, които биха употребявали лифта през идващия зимен сезон ".

От сдружението са сезирали всички способени институции за погрешно поставения кабел и упорстват да се направи инспекция на цялото трасе за предотвратяването на бъдещи произшествия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР