Нещо като разяснителна бележка за Делта-варианта на корона-вируса. Не спират

...
Нещо като разяснителна бележка за Делта-варианта на корона-вируса. Не спират
Коментари Харесай

Проф. Андрей Чорбанов посочи какво мисли за ваксинацията срещу коронавирус

Нещо като разяснителна записка за Делта-варианта на корона-вируса. Не стопират мненията, тв-изявите, препоръките и предписанията на знайни и незнайни воини от фронта на ваксинално-вирусните войни. Разбира се, малко посещаване в Research gate или пък Scopus ще ни покаже, че коментаторите по тематики като вируси, епидемиологично разпространяване, ваксини или имунология на вирусните инфекции в никакъв случай нито са работили по тази тематика, нито са разгласили и една дума в научно списание на тази тематика.

Малцина са тези, които приказват рационално, стъпили на здрави научни доводи и бягащи от популизма или откровените шарлатански проповеди. Ще го кажа в няколко фрази, като вие може да се вслушате или пък не. Ваше право е като свободни хора да извършите своя избор. Ще кажа още изначало, че съм корав последовател на имунизациите и имунизацията като предварителна защита на болесттите. Но не и за тези ваксини и за това заболяване. Антиваксерите по-принцип за всичко не са добре пристигнали в моя дом.
 Проф. Андрей Чорбанов: Ако човек има имунитет, той не заразява Проф. Андрей Чорбанов: Ако човек има имунитет, той не заразява
" Либералните противоепидемични ограничения и слабата дисциплинираност на хората у нас доведоха до това, че множеството се срещнаха с вируса... Понесох...

Идващият нов вид /Делта/ не е по-различен като вирус от истинския примитивен вид. Той заразява по-лесно, само че не протича по-тежко от предходните. Той НЕ заразява изборно младежи, просто множеството възрастни хора към този момент се срещнаха с другите разновидности, а младежите контактуват доста по-интензивно и не реагираха на ниската заразяемост на по-предните разновидности. Е, какъв е изборът пред вас за бъдещите месеци? Вариантите са няколко и ще ги опиша.

1. Прекарали сте болестта.

1.1.Вече не се страхувате. Знаете, както и аз, че 95-98% от прекаралите болестта в никакъв случай няма да се заразят отново. Последните проучвания, оповестени в най-реномираните научни списания потвърждават, че имунитета евентуално ще продължи през целия ви живот, нещо, което дублирам над година. Живеете си обикновено и сте подготвени да излезете на улицата и да протестирате против всеки, който се пробва да ограничи човешките ви права и да ви вменява боязън и смут. Тези 3-5% от вас, които не сте построили имунен отговор макар прекарването на болестта сте уязвими, тъй като това е специфичност на човешката генетика - всеки от нас не реагира съответно на някой патоген. Само че, в случай че не сте реагирали на вируса, няма да реагирате и на имунизацията против него.

1.2. Прекарали сте болестта, само че се страхувате. Моля, не ме питайте какво да вършиме. Изолирайте се от това неприятно и безконтролно общество, което най-безцеремонно продължава да живее и се пробва да го прави обикновено. Намерете село, махала, къща или пък си сложете дебела врата на жилището - ваше право е. Ако желаете се ваксинирайте, нищо, че към този момент имате построен имунитет - Бойко Борисов персонално донесе 4 типа ваксини - имате избор. Разбира се, че ще подпишете документ, с който освобождавате производителя от отговорност, само че пък ви остава опция да съдите целия останал индустриален набор за некачествена работа, е, не и за имунизациите. Ако желаете носете шлемове, маски, очила и ръкавици - ваше право е, само че не ме карайте и аз да го върша. Искате да сте общителен със здравните управляващи, с Европейски Съюз и Съединени американски щати - добре. За Бога - не ме карайте и аз да го върша.
 Кунчев: Много е неотложно да бъде въведена наложителна имунизация за медицинските служащи Кунчев: Много е неотложно да бъде въведена наложителна имунизация за медицинските служащи
" Моето персонално мнение е, че е доста неотложно да бъде въведена наложителна имунизация за медицинските служащи и хората, които се зан...

2. Не сте прекарали болестта.

2.1. Вие не се страхувате. Вярвате на хора, като на някой си А. Чорбанов и знаете, че 70% от популацията в същина няма да се болести, просто тъй като има висок базов имунитет против редица обичайни корона-вируси, припокриващ и идващите варианти. Дори и в огнищата на пандемията % от " участващите " не е над 30. Вие сте осведомен и сте подготвен да поемете риска даже да бъдете измежду тези 30%, които са податливи. Предпочитате да живеете обикновено, да запазите човешки образ и да не се поддавате на параноята. Не слушате заклинатели, моделисти, математици, вещатели на Ада, рекламни лица на траурни организации. Вярвате, че бидейки честен жител и плащайки си своите здравни осигуровки и всички други налози страната ще се погрижи за вашето здраве и при положение, че се разболеете ще получите съответна грижа от хора, които са избрали тази възвишена специалност да лекуват други хора. Те няма да ви вършат услуга и да ви назовават безконтролен, тъй като вие ще ги запитате по-отговорни ли са мотористите, ММА блъскащите се, спортисти, алпинисти, скиори, пушачи, алкохолици, друсащи се и впрочем екстремисти от позиция на безвредния метод на живот. Изобщо - вие сте човек като мен.

2.2. Не сте прекарали болестта, само че се страхувате доста. Хора, направете всичко допустимо, което зависи от Вас, с цел да се предпазвате по метод, както смятате за добре. Слушайте тези, които харесвате и на които вярвате. Зная, че това не съм аз, само че пък вие сте свободни хора и имате право на избор. Не се чувствайте длъжни да идвате в моя профил и да ме ругаете, както аз в никакъв случай не посетих някой от съперниците ми и да му кажа какво тъкмо мисля за изявленията му, вижданията и персонално за персоната му. Ако желаете се ваксинирайте с 13 дози от 4-те ваксини, стойте скрити, къпете се в дезинфектанти, носете екипировка на НАСА. Ваше право е и никой не може да ви подлага на критика. Но за Бога - не ме карайте и аз да го върша. Понесете си тежестта от параноята независимо и не ме карайте да ви оказвам помощ в това.

Ще завърша с едно ТВ-изказване на безпределно уважавания от мен проф. Даниел Вълчев: " В този живот може да се случи по този начин, че да умра от доста неща, само че сигурно няма да умра от боязън ".
 Неваксинирани чиновници на звеното за справяне с бедствия в Гърция ще бъдат преместени на друга работа Неваксинирани чиновници на звеното за справяне с бедствия в Гърция ще бъдат преместени на друга работа
Заради наложителната имунизация за чиновниците в звеното за справяне с бедствия (ЕМАК) на гръцката противопожарна работа, въведена пре...

На тези, които още веднъж ще мрънкат, че линка към изявлението е заплатен ще кажа следното. Тук, в обществените мрежи хората непрекъснато популяризират и демонстрират всевъзможни артикули и услуги - от облекла и обувки, през всевъзможни козметични и други услуги, та до коли, мебели и къщи. Само че, те не са безвъзмездни - с цел да ги ползвате би трябвало да платите. Затова и не роптайте, че една частна медия пробва да се устоя сама. Тези, които не са се абонирали просто няма да го изгледат, апелирам не вкарвайте драма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР