Нещо като разхлабен локдаун по места срещу разпространението на COVID-19

...
Нещо като разхлабен локдаун по места срещу разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Кунчев: Мерките срещу коронавируса ще се затегнат до дни

Нещо като развинтен локдаун по места против разпространяването на COVID-19 ще бъдае препоръчан, откакто Министерският съвет одобри нов пандемичен проект. Очаква се това да стане през днешния ден ". Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Вероятно до края на седмицата ще се оформят съответни оферти на национално равнище. Те ще включват носене на маски в лечебните заведения, в обществените домове и за личния състав в яслите.

Ще бъде лимитирано и събирането и на доста хора на едно място.

" Ако се одобри проектът, съм в положение до края на седмицата да направя предложение, то да се направи като заповед на министъра на опазването на здравето и да го изпратим до всички институции ", съобщи Кунчев на брифинг.

Заболеваемостта се повишава бързо, само че на този стадий маски в градския превоз и магазини ще са само целесъобразни, посочи Кунчев.

" В началото на вълната сме, само че вие виждате, че при един вид на вируса, който се популяризира в пъти по-бързо, нещата се трансформират толкоз бързо и толкоз ненадейно, че ние би трябвало да имаме подготвеност за всяка обстановка. Аз виждам какво става и в други страни.

В Гърция е много по-висока заболеваемостта и както виждате, те не вкарват кой знае какви ограничаващи ограничения. Никой няма да тръгне да проваля туристическия си сезон или стопанската система при тази комплицирана така и така конюнктура, само че въпреки всичко, преди всичко, когато се взимат решения, в това число от Националната здравноосигурителна каса, би трябвало да мислим за здравето на хората, по-късно - за пестенето на средства ", сподели Кунчев.

10 области в страната към този момент са с над 100 инфектирани на 100 000 души. В жълто към този момент са оцветени и Пловдив, и Разград.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР