Нещата вървят почти като повторение, но може да има и

...
Нещата вървят почти като повторение, но може да има и
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Раждат се новите активни борци

Нещата вървят съвсем като повтаряне, само че може да има и доста огромни изненади на идните избори, предвижда журналистът Иван Гарелов.

„ В момента политическата борба доби нови размери и характерности. При първия избор се смятаха партиите и силите, които са против статуквото, и тези, които са към остарялото статукво – и Българска социалистическа партия я слагаха там. От няколко дни има ново разделяне – мозъчните центрове, които дефинират политиката на бившето ръководство работят доста интензивно. Новата разграничителна линия е демократичната общественост на една страна и недемократичната на другата “, уточни Гарелов.

Той посочи, че съгласно него ГЕРБ, „ Да България “, вероятно и Слави Трифонов са демократичната общественост, а от дуга страна са Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Прокарва се тази линия, обработва се към този момент публичното мнение, съобщи Гарелов.

„ Слави Трифонов ще избере в скоро време момента и ще разкрие всичките карти, знам, че има такава концепция “, добави той.

„ Общественото мнение се мъчи да се ориентира ще паднат ли тия или няма да паднат. Раждат се новите дейни борци, някой взема завоя “, разяснява Иван Гарелов.

За лявата коалиция, инициирана от Българска социалистическа партия, Гарелов уточни, че това е една огромна смяна. Това без да носи някакви основни гласове, трансформира характера на Българска социалистическа партия, означи той.

„ При представянето на всяка партия въздействат разнообразни трендове. Например за ГЕРБ от една страна има чистка, само че пропогандата на служебното правилество не регистрира какво отражение има това върху логиката на психиката на хората. Една огромна част от по този начин наречената клиентела на ГЕРБ явно стартира да бяга от този, който ще загуби. Опасността от това те да бъдат също преследвани ги сплотява “, уточни Иван Гарелов.

Според него спрямо първите избори ГЕРБ ще загуби дребна част от своите последователи, само че не толкоз, че да загуби първото място.

„ Нормалните политически диалози не се водят на ярко и в най-демократичните страни, не се разискват всички въпроси пред аудитория. Понеже у нас това се назовава задкулисие, всички се пазят да признаят, само че те водят диалози. Има някои обрисували се благоприятни условия “, счита журналистът.

„ По всяка възможност в новия парламент, каквито и разбърквания да има, те няма да трансформират трагично съотношението, което имаше в предходния “, предвижда той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР