„Нещата в МВР са силно изостанали. Това неминуемо ще се

...
„Нещата в МВР са силно изостанали. Това неминуемо ще се
Коментари Харесай

Синдикалист от МВР: Премиерът заяви, че няма средства за увеличение на заплатите за полицаите и надзирателите

„ Нещата в Министерство на вътрешните работи са мощно изостанали. Това неизбежно ще се отрази върху сигурността на жителите и мотивацията на сътрудниците. Обещаха доста неща, които не се сбъднаха. Протестите не престават. Силно се надяваме при започване на седмицата да има разговор. Пропастта става доста сериозна”. Това съобщи пред Нова телевизия Илия Кузманов, зам.-председател на СФСМВР.

„ Ако сътрудник стартира работа в районно полицейско ръководство, получава стая, остарял стол и бюро. Всичко останало би трябвало да си обезпечи самичък. Слава Богу още дават белезници и оръжия ", разясни Кузманов.

Относно новината, че област Пазарджик е преди всичко по закононарушения в страната, а София – последна, той съобщи, че е сюрпризиран.

„ Обяснението най-вероятно е в социално-икономически аргументи. Не се сюрпризирам, че в София има минимум записана престъпност. Правя ангажимента, че има латентна такава, която е незнайна за нас. Видеонаблюдението в столицата е добре развито и това дава отражение”, разяснява зам.-председателят на СФСМВР.

Относно растежа на злополуките у нас, Кузманов сподели, че това се дължи на културата ни на пътя и неприятната пътна инфраструктура.

Запитан за срещата с премиера Кирил Петков, Кузманов посочи, че срещата е била инцидентна. Към 8:00 часа сутринта до момента в който отива на работа, Петков е минал през протестиращите. От думите на министър-председателят обаче станало ясно, че нарастване в заплащането на служителите на реда няма да има.

„ Г-н Петков изрично инцидентно беше на нашия митинг, не беше режисирано. Не е добре да се приказва за неофициални диалози, само че това което чухме от него несъмнено не ни хареса. Мога да го кажа без значение дали той ще го удостовери. Към момента той счита, чя няма средства за нарастване на главните заплати в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването, дано не забравяме, че ние сме с нашите сътрудници от Синдиката на чиновниците на пандизите в България. Смятаме това за обидно и надълбоко погрешно. Ако това остане последна теза на ръководещите мисля, че ще е неприятно за всички “, съобщи Кузманов и добави, че митингите ще продължат, а пропастта става доста сериозна.

„ По отношение на униформите няма никакна работа “, съобщи Кузманов и добави, че бумащината се е увиличила. Синдикалистът добави, че индигото към момента е главен фактор при писане на докладни в Министерство на вътрешните работи, дигитализацията е доста обратно във времето и сътрудниците му към момента отделят от персоналните си средства.

„ Министерство на вътрешните работи е мощно подвластна чиновниците си, освен чисто кадрово, само че ние спонсорираме министерството и материално. В районните полицейски сектори един нов служител на реда получава единствено стая, вероятно един остарял стол, бюро от 90-те години и всичко останало би трябвало да си обезпечи самичък. Слава Богу към момента дават белезници и оръжие “, добави Кузманов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР