Нещата са в реда на нормалното, начинът и формата на

...
Нещата са в реда на нормалното, начинът и формата на
Коментари Харесай

Как да ползваме картите за градски транспорт в София

Нещата са в реда на естественото, методът и формата на валидиране не са непознати за тези, които употребяват градския превоз в столицата. Това стана известно от думите на изпълнителния шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев по време на проява по какъв начин се валидира новата карта за пътешестване в обществения превоз на София Ultra light, предопределена за пътувания в границите на 30 минути -за 1,60 лева, или на 60 минути -за 2,20 лева, и хартиеният билет с QR код, който против 2 лева може да се закупи от водачите на транспортните средства.
Още по темата
Поводът за събитието бяха неяснотите, за които алармираха жители след въвеждането на транспортните документи на 1 януари, предава Българска телеграфна агенция.

" Ако инцидентно даден валидатор в транспортното средство не работи, отивате на идващия и допирате своята карта, банкова карта или смарт устройство. Ако по някаква причина, въпреки и рядко, в някое транспортно средство цялата система не работи, контрольорът, когато се качи, записва това нещо, подава нужния сигнал и инспекция в това транспортно средство не се прави ", сподели Дилчев в отговор на въпрос какво би се случило, в случай че устройствата за валидиране не са в редовност.

ЦГМ ще глобява с 3 лева всеки, който не е валидирал своя превозен документ, напомня Българска телеграфна агенция. Оттам оповестиха, че дават гратисен интервал от два месеца, в който притежателите на абонаментни карти могат да не се регистрират в системата на ЦГМ.



" Само за първите три дни на тази година има толкоз валидации в столичния градски превоз, що се касае за две седмици на месец декември, тъй че последователно хората стартират да привикват ", сподели Дилчев. Той подсети, че валидацията е застраховка за пасажерите и метод за улеснение на центъра за узнаване навиците на пътешестване на жителите.

Той уточни още, че " извънредно известно измежду пасажерите е заплащането с банкова карта " и че записаните покупки на билети по този метод доближават към един милион месечно. Като най-използвани абонаменти карти за градския превоз предходната година, той уточни годишната и месечната и изрази вяра хората да се ориентират от ден на ден към дълготрайните транспортни документи.

" През последната година във финансовата обстановка в бранша беше тежка за ЦГМ, само че ние не слагаме преди всичко парите. Идеята на тази тарифна политика е да притегли повече хора в градския превоз. Това значи по-чист град, по-освободен град от колите и като второстепенен резултат и повече проходи за системата за превоза в столицата ", отговори Дилчев на въпрос не е ли по-изгодно за ЦГМ жителите да заплащат 12 месеца карта по 35 лева за метрото, както бе до момента.

" Картата за една линия не попада на никое място в Европа. Разбирам навиците на хората, само че се надявам с транспортните документи, които имаме, с методите на разплащане, които се оферират поетапно и това да бъде преодоляно. Градският превоз е една интегрирана система, ние не работим за една линия, не плащаме за една линия, не плащаме за един трамвай. Идеята е по този начин да създадем, че всички дружно да употребяваме повече градски превоз и да вървим пешком в София и да не употребяваме коли ", съобщи ръководителят на ЦГМ във връзка стартирането на петиция  с искане за връщане на месечната абонаментна карта за една линия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР