Нещата са така задействани с промените в Закона за съдебната

...
Нещата са така задействани с промените в Закона за съдебната
Коментари Харесай

Николай Радулов: В рамките на месец Гешев ще си отиде

" Нещата са по този начин задействани с измененията в Закона за правосъдната власт, че в рамките евентуално на месец Гешев ще си отиде ". Това е мнението на специалистът по национална сигурност Николай Радулов, съобщи БНР.

" Не мисля, че каузи, които са се движили с години, ще могат да получат подобен бърз заряд, че в границите на 2 седмици да дадат подобен забележим резултат. Те няма по какъв начин да стигнат до обвиняване, до своя процесуален край. Те биха могли да стигнат до обстановка, която прокуратурата още веднъж да реши да ги хвърли в общественото пространство, т.е. да се окаже политически напън, за който знаем, че макар че го отхвърля прокуратурата, тя в действителност си служи. Особено по време на ръководството на основния прокурор Гешев, прокуратурата има сериозното предпочитание да се трансформира в политически състезател. Вероятно това ще е единственият вероятен за нея метод да реагира в сегашната обстановка ", разяснява той в изявление за предаването " Преди всички ".

Според него така наречен каузи на трупчета са поставени по подобен метод на трупчета, че изваждането им от тази обстановка изисква време, което основният прокурор обаче явно няма:

" Главният прокурор се задейства във връзка с Борисов след цяла поредност от неща, някои от които бяха продуцирани персонално от него, други, които му се случиха, и в последна сметка, когато разбра, че нещата отиват натам неговите настойници да го изоставят, защото към този момент освен им е непотребен, а даже нездравословен - реши да се задейства. /.../ Този опит, който прави в този момент с извикването на Борисов, с настояването на депутатския имунитет на Добрев има алегорично значение, без евентуално да има практическо такова ".

По думите му има взаимна взаимозависимост сред прокуратурата и политиците.

Николай Радулов счита, че от самото начало Гешев се е чудил дали в случай че си подаде оставката, ще го оставят на мира и " няма да го погнат ". Той обаче е схванал, че няма да го оставят на мира, с цел да се резервира Борисов недокоснат и неговите изяви да не попречат да се сформира държавно управление, добави мнението си той.

По думите му без записът да мине експертизи, не може да се съди. Нямаме съображение да мислим, че записът безусловно тъкмо възпроизвежда диалога, акцентира специалистът.

Присъствието на израелски специалист не може да бъде ориентирано към Гешев, тъй като той е жертва на атентат, сподели още Николай Радулов. И изясни:

" Очевидно е бил душевен в несъответстващо положение. Както разбираме е бил в отпуск. Т.е. този, който взима решения и който би трябвало съответно да работи, е неговият заместител. Към него би трябвало да бъдат отправяни тези обвинявания. Дали Гешев, в битието си на потърпевш и на човек в отпуск, може да издава разпоредби да бъде позволен непознат специалист, без да се мине през необхоидмите процедури, които са наложителни. Трябва да бъде прегледано държанието в този случай на заместител основния прокурор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР