Нещата са много прости. Ако не флиртуваме, няма да получим

...
Нещата са много прости. Ако не флиртуваме, няма да получим
Коментари Харесай

Физическите черти, които мъжете харесват у жените според науката

Нещата са доста елементарни. Ако не флиртуваме, няма да получим секс. Ако не вършим секс, няма да имаме потомство.

Преди да стартира да флиртува обаче, мъжът би трябвало да се почувства притеглен от една жена. Как тъкмо се случва това?

Според доктор Мидж Уилсън от университета „ Де Пол “ в Чикаго всякога, когато всякога един мъж огледа дадена жена, той прави оценка на нейните репродуктивни качества. Това е комбинацията от фактори, които (според науката) вършат дамите по-привлекателни във физическо отношение за мъжете.

Съотношение талия-ханш

Според новозеландския антрополог Барнаби Диксън мъжете избират съотношението сред талията и ханша да е по-голямо, а точно – 7:10, в сравнение с 9:10. Когато става дума за раждане, талията и ханшът са изключително значим фактор. Ето за какво когато мъжете виждат съответствие, което би било по-полезно за тази цел, те подсъзнателно си споделят: „ Тази жена ще може да роди децата ми “.

По-висок глас

Изследователи от Лондонския академични лицей откриват, че мъжете одобряват дамите с по-висок глас за по-привлекателни. Това е по този начин, защото този вид глас е симптом както за младост, по този начин и за по-фино тяло.

Здрава коса

Според немски учени дългата, блестяща и здрава коса е основен фактор във връзка с женската прелест. Те настояват, че мъжете отъждествяват хубавата коса с цялостното здравословно положение на дамата, както и с нейната фертилност.

Разбира се, една жена не може да управлява нито един от тези фактори. Поне не и по натурален метод. Има няколко неща обаче, които дамите могат да реализират и самички.

Усмивка

Изследователи от университета на Британска Колумбия споделят, че усмивката е основен фактор за привлекателността на една жена. Колкото по-широки са зъбите, толкоз по-добре. Интересното в тази ситуация е, че дамите от своя страна харесват по-сериозните мъже.

По-малко грим

Изследване, извършено от учени от университета на Бангор, демонстрира, че мъжете избират дами, които носят 40 % по-малко грим.

Червеният цвят

Според проучване, оповестено в Journal of Personality and Social Psychology аленият цвят прави една жена доста по-привлекателна за мъжа. Същото важи и при животните. Проучването открива, че при някои примати се следи сходен резултат.

Източник: Business Insider

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР