Нещата отиват за избори. Този кратък коментар направи ПР експертът

...
Нещата отиват за избори. Този кратък коментар направи ПР експертът
Коментари Харесай

Алгафари след лидерската среща: Интригата е дали Борисов ще се жертва да подкрепи едно правителство с празен чек

„ Нещата отиват за избори ”. Този къс коментар направи ПР специалистът Нидал Алгафари в студиото на Нова ТВ след лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Според него от ПП-ДБ се пробват да избутат Борисов и ГЕРБ обратно от евроатлантизма - „ да накарат Борисов да договаря с Българска социалистическа партия или пък с „ Възраждане ”. Остава или Борисов да жертва себе си и да поддържа едно държавно управление с празен чек. Всички кавги преди този момент защо бяха – защо ручахме жабетата преди този момент и толкоз пари дадохме за избори ”, попита Алгафари.

Той аргументира теза си с думите на ПП-ДБ, че няма да поддържат първия мандат и няма да поддържат държавно управление, което се излъчва с поддръжката от ГЕРБ. „ Как ще поддържат личното си държавно управление, в случай че то е подкрепено то ГЕРБ, шизофренна салата ”, заключи обстановката Алгафари.

ПР специалистът даде образец какво би означавал „ празния чек ” – да назначат вътрешен министър Бойко Рашков, Кирил Петков за министър председател и Асен Василев за финансов министър. Какво вършим тогава, запита Алгафари.

По думите му водачът на ГЕРБ може да направи отстъпка и да се съгласи на кабинет с втория мандат. Но за какво да отстъпва, а някой различен да си втвърдява позицията. Те приказват, че имат управническа стратегия – какво значи да имаш управническа стратегия, когато нямаш държавно управление ”, недоумява Алгафари.

„ Или ще се схванат в границите на седмица – ще бъде държавно управление на първия и втория мандат, или се отива на избори ”, безапелационен е Алгафари.

Според него в случай че тези 30 закона, за които има схващане сред двете първи обединения, бъдат одобрявани на бързо, може да не са с нужното качество.

Петър Чолаков посочи, че основният въпрос е да се влезе всъщност в границите на всеки въпрос (закон) какво ще се прави и промяната на прокуратурата – да има надзор върху основния прокурор. „ Ключовият въпрос е дали Гешев няма аса в ръкава си и да отвърна, в случай че Бойко Борисов реши да затопли връзките с Политическа партия и да поддържа абсолютно, това, което споделя на втория мандат. Когато питат Гешев за къщата в Барселона, за пачките и кюлчетата, той споделя: „ следствието е в напреднала фаза, до няколко седмици ще има резултат ”. Това е още една причина Борисов и ГЕРБ да не бързат да затоплят връзките с Политическа партия и Демократична България.

Според Чолаков и едните и другите имат подготвени имена за сформиране на държавно управление. Той изясни, че от извършената обществена среща изгода имат и двете обединения. „ До последния миг не се знаеше, че тази среща ще бъде обществена, което работи за ПП-ДБ. Ако беше противоположното, щеше да има спекулации, че някой им извива ръцете. От друга страна работи за Бойко Борисов и ГЕРБ, който сложи съответни въпроси – за бюджетния недостиг, за състава на кабинета, да не се подвигат налозите на хората. Тази изразителност е доста разбираема за съответния човек. Това е политически покер, едно надхитряне ”, изясни Чолаков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР