“Несериозно е да се твърди, че промените са срещу Иван

...
“Несериозно е да се твърди, че промените са срещу Иван
Коментари Харесай

Емил Дечев: Главният прокурор притежава солидна власт


“Несериозно е да се твърди, че измененията са против Иван Гешев. не е човек в уязвимо състояние или човек без власт. Той има солидна власт, доста пълномощия ”, съобщи заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев в предаването “Тази заран ”.

Той разяснява и предлагането на Министерския съвет за механизъм, който да дейностите на основния прокурор.

“С този законопроект се опитваме да осъществим е към 70 решения на Европейския съд по правата на индивида ”, сподели Дечев.

Той даде образец с решението по делото “Колеви против България ” от 2009 година, за което се показва, че страната ни нарушава избрани права на Европейската спогодба за правата на индивида.

“Законопроектът може да го разделим условно на три елементи. Първата се отнася до това да се направи по дейно наказателното следствие във връзка с всички типове закононарушения и по отношение на всевъзможни потърпевши и подсъдими. Втората част на законопроекта се отнася съответно до основаването на ефикасен механизъм за следствие на основния прокурор или негов заместител. Третата част на законопроекта се отнася до попречване на изтезанията ”, съобщи той.

Според него този законопроект не е противоконституционен.

ще бъде разследван по нужда - би трябвало да е на разположение легален мотив и да има задоволително данни за това, посочи Дечев.

“Законен мотив може да бъде известие на български жител, че той подозира, че има осъществено закононарушение ”, добави той.

За това каква е разликата сред проверяващ прокурор и проверяващ арбитър - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР