Несебърският кмет Николай Димитров огледа първоначалните дейности от втория етап

...
Несебърският кмет Николай Димитров огледа първоначалните дейности от втория етап
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на рушащата се крайбрежна алея в Обзор

Несебърският кмет Николай Димитров огледа първичните действия от втория стадий на ремонта на крайбрежната алея с канализационен колектор Ф500 в Обзор. Алейната настилка е била отстранена и са стартирани изкопни работи.

Предстои да бъдат отстранени плануваните за реорганизация компрометирани сектори от остарялата подпорна стена , а по-късно да бъде квалифицирано строителстото на нова.

Ремонтът на алеята, под която е разположено значимо за Обзор ВиК оборудване , се състои главно в замяна на наранени в резултат на естествени процеси и човешка активност сектори от канализационния колектор Ф500, отвеждащ отпадните води на града.

Новата подпорна стена ще бъде построена на мястото на отстранената, по този начин, че главните параметри на алеята ще бъдат непокътнати . Новоизградената пешеходна зона ще бъде изпълнена с покритие от бетонен паваж , ще се инсталира ново алейно осветяване и нов защитен парапет по дължина на сектора.

 Инспекция в Обзор
Инспекция в Обзор. Снимка: Община Несебър

Алеята е предопределена за пешеходци . Достъп до нея се обезпечава и за коли със специфичен режим /линейка, пожарна и др./.

Ремонтът се извършва за сметка на общинския бюджет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР