Несебърската ТГ Заря попълни своята колекция от успешни участия на

...
Несебърската ТГ Заря попълни своята колекция от успешни участия на
Коментари Харесай

Впечатляващо представяне на несебърската танцова група Заря на международен фестивал във Виена

Несебърската ТГ " Заря " попълни своята сбирка от сполучливи участия на интернационалните танцови конгреси с още едно чудесно показване на Международен фолклорен и танцов фестивал “VIENNA FEST " 2018. Фестивалът, в който участваха групи и ансамбли от Италия, България, Украйна, Русия, Румъния и Гърция, се организира в красивата австрийска столица Виена от 1 до 4 ноември т.г.

Танцова група " Заря " с началник Десислава Червенкова, се показа с две обичайни хора - Калгамашката и Айдар аваси, и две разработки върху Ширто и Дайчово хоро. Завладяващите със своя възторг, динамичност и емоционалност осъществявания на танцьорите от " Заря " впечатлиха мощно както публиката, по този начин и останалите участници във фестивала. Несебърската група – една от общо 12 ансамбъла с повече от 350 участници, извърши почтено лайтмотива на фестивала – участниците да показват културната традиция на страните си посредством танц и музика, както и да основат нови другарства. След показване си всеки отбор получи диплом за присъединяване от уредниците.

По време на престоя си във Виена, несебърските участници имаха опция да се допрян до неповторимата атмосфера на града и да посетят някои емблематични исторически и културни монументи и места.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР