„Несъстоятелно е полицаите да бъдат изпратени без помощни средства на

...
„Несъстоятелно е полицаите да бъдат изпратени без помощни средства на
Коментари Харесай

Йовчев: Несъстоятелно е, че полицаите бяха без помощни средства на вчерашния протест

„ Несъстоятелно е служителите на реда да бъдат изпратени без помощни средства на вчерашния митинг против зеления документ. “ Това разяснява пред bTV някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев. Според него по този начин те са без опция да защитят себе си и народните представители.

Вчера се стигна до напрежение сред стачкуващи и полиция, както и до нахлуване против екип на bTV, отразяващ събитието.Заявката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден беше, че служителите на реда са били без каски, палки и щитове, тъй като са дали поръчка на протестиращите.

„ Ако се противопоставяме на ОПГ или терористична група, отново ли сигнали ще им даваме, както бе оповестено от страна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи “, разяснява Йовчев.

По думите му има неща, които са по доктрина и би трябвало да се вършат в такива случаи:

„ И изпратените там би трябвало да имат подготовка, в случай че липсва - това може да се стигне до последствия. “

Според различен някогашен министър на вътрешните работи Емануил Йорданов кметът на София е трябвало да реагира, а кметът на съответната община е имал право по закон да анулира събитието, тъй като сме в обстановка на пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР