Несъмнено, отминалата Коледа ще бъде запомнена от Нана Гладуиш като

...
Несъмнено, отминалата Коледа ще бъде запомнена от Нана Гладуиш като
Коментари Харесай

Нана след трагедията: Намерете повод да оцените живота и причина да му се радвате!

Несъмнено, отминалата Коледа ще бъде запомнена от Нана Гладуиш като най-тежката в живота й, поради обстоятелството, че изгуби сестра си Мартина единствено три дни преди Рождество. Трагичната новина бе обявена персонално от някогашната водеща на „ Съдебен спор “ няколко дни по-късно.

Припомняме, че сестра й бе диагностицирана с онкологичното заболяване преди шест години – тъкмо, когато и Нана чу диагнозата за повторно в живота си. Уви, за разлика от нея, сестра й не съумя да се пребори с подлото заболяване.

 

„ На 22 декември, единствено на 55 години ни напусна моята сестра, Мартина Стефанова (29.08.1968 година - 22.12.2023 г.). Сърцето ми е празно, душата – опустошена... Сестра ми имаше твърдия темперамент на татко ни и душата на идеалист, която наследи от майка ни.

 

Преди 6 години, когато й сложиха диагноза рак, ние тръгнахме по сложен път, път, по който тя нито един път не се отхвърли и не спря да има вяра и мечтае. Днес, в навечерието на една Нова година, потънала в болежка и обезсърчение, диря сили да продължа да ходя по пътя без теб, Мартина... Вярвам, че си на едно по- положително място... Вярвам, че ти към този момент, с изключение на моя сестра, си и мой ангел страж. ” Това написа Нана на страницата на своята фондация „ Една от 8 ", която подкрепя заболели от рак.

 

„ Мартина беше част и от „ Една от 8 " – покровител, другар и член на настоятелството на фондацията. Беше до мен и в идеята ", показа още Нана Гладуиш. След нещастието, Нана несъмнено не отбелязала Коледа.

 

Бившата водеща на „ Съдебен спор " научила за диагнозата на сестра си месец, откакто самата тя е диагностицирана с онкологично заболяване за повторно. Първият бил през 2012 година, когато й разкрили рак на гърдата, само че звездата съумя да го пребори, лекувайки се в Израел. Пет години по-късно, звездата схваща при обикновен обзор, че заболяването се е върнала, само че този път в другата й гърда. Месец по-късно, научила, че и сестра й Мартина има рак, въпреки 4 години по-рано да й била направена цялостна хистеректомия (отстраняване на матката).

 

Когато и двете сестри стигнали до лечения, почнали с голямо възприятие за комизъм. Нана споделя, че не знае дали тогава обстановката била трагична, само че сигурно била комична и даже неуместна. 

По това време майка й, която през днешния ден към този момент е покойница, също била в тежко положение – с напредничав Алцхаймер и към този момент непознаваща дъщерите си.

През 2012-а дамата е оперирана от незлокачествен израстък в мозъка, само че по-късно развива Алцхаймер.

 

Заради погребението на сестра си, което се състоя малко преди Нова година, се наложило Нана се прибере от Щатите, където неотдавна отпътува да живее поради брачна половинка си, чийто бизнес сега е зад океана.

Въпреки тежката загуба тя прикани от формалната фейсбук страница на фондацията си „ всеки един от нас да откри мотив да оцени живота и да откри причина да му се радва ”.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР