Несъбраните вземания за периода 2000 - 2017 г. от ДДС

...
Несъбраните вземания за периода 2000 - 2017 г. от ДДС
Коментари Харесай

НАП: Несъбраният ДДС от 2000 г. до 2017 г. е само 5,8 млрд. лв.

Несъбраните вземания за интервала 2000 - 2017 година от Данък добавена стойност по ревизионни актове са в размер на 5,8 милиарда лева
Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите във връзка със събираемостта на Данък добавена стойност.
Данни за 16 милиарда лв. несъбран Данък добавена стойност от 2000 до 2017 година не отговоря на действителността, удостовери и Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите.
За последните 10 години приходите на Национална агенция за приходите порастват с 50% по-бързо от колкото нараства Брутният вътрешен продукт. Над 93% от нововъзникващия дълг се събира в границите на годината, има съществено и очевидно усъвършенстване и на доброволното заплащане на налози, и на насилственото събиране . Несъбраните вземания за интервала 2000-2017 година от Данък добавена стойност по ревизионни актове са в размер на 5,8 милиарда лева, като 5,4 милиарда лева от тях са избрани като несъбираеми.
В същото време несъбраният Данък добавена стойност по ревизионни актове през 2017 година е 4 пъти по-малко, по отношение на 2011 година Данък добавена стойност злоупотребите са общ проблем в Европа, годишните загуби се правят оценка на 150 милиарда евро в границите на Съюза. Европейска комисия обмисля съществени промени в Данък добавена стойност законодателството, тъй като в сегашния си тип самият Данък добавена стойност като механизъм е мощно уязвим за измами.
Припомняме, че преди дни от гражданско придвижване " Боец " оповести публични данни, получени на 15 март тази година по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) от шефът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова. Според тях сред 2000 и 2017 година страната не е съумяла да събере Данък добавена стойност в размер на 16 милиарда лева Любопитното в тази ситуация е, че от " Боец " са се обърнали по ЗДОИ и към Министерството на финансите, откъдето обаче са оповестили, че не разполагат с информация по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР