нес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места

...
нес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места
Коментари Харесай

Слънчево днес, колко се затопля времето

нес ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд на доста места в низините, котловините и към водните басейни ще има ниска облачност или мъгла, а в следобедните часове от северозапад ще се появи раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в Югоизточна България до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 16 и 21 градуса, в София към 16 градуса.

Черно море

Над северното крайбрежие на Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, до момента в който над южното ще е по-често забележителна ниска. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Планините

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан юг-югоизточен, по най-високите елементи на Рила и Пирин краткотрайно мощен източен вятър. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде 15 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.

До края на работната седмица

В четвъртък и петък в по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Ще се затопля, дневните температури ще се покачат доста и в петък оптималните ще са към и над 20 градуса, в обособени региони достигащи 24-25 градуса. Съществено ще е покачването на температурите и в планините, ще бъдат по-високи от нормалните за втората половина от октомври.

Сутрешна мъгла и инверсионна облачност ще има на повече места в равнинната част от страната, като около Дунав и тук-там в източните региони ще се задържат до към обяд. Минималните температури в четвъртък ще са към момента ниски и тук-там в котловините и низините още веднъж ще има слана; в петък ще се покачат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР