Нервно-паралитичното вещество, което е останало във флакона с новичок, с

...
Нервно-паралитичното вещество, което е останало във флакона с новичок, с
Коментари Харесай

Разследването по случая Скрипал: Останалият във флакона „новичок“ можеше да отрови хиляди хора

Нервно-паралитичното вещество, което е останало във флакона с " новичок ", с който бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, е можело да порази още няколко хиляди души, съобщи пред Би Би Си офицерът от английската полиция Дийн Хейдън. Той управлява следствието по случая Скрипал.

В изявление за предаването " Панорама " той сподели тъкмо копие на флакона с токсичното вещество.

Става дума за шишенцето с етикет " Nina Ricci ", открито от британеца Чарли Роули в парк в Солсбъри през юни тази година. Той го подари на приятелката си Доун Стърджис, подведен, че в него има парфюм. Двамата бяха приети в болница на 30 юни, само че лекарите не съумяха да спасят дамата. Роули към този момент е изписан от болничното заведение.

" Както виждате, шишенцето е напълно малко. То е имало запечатана капачка, която е съдържала " новичок ". Нападателите са я отворили, поставили са дозатор и са сложили от горната страна механизма за впръскване. " - разясни Хейдън.

Според английската полиция, флаконът е бил особено конструиран по този начин, че да може елементарно да бъде пренесен през системата за надзор на летището, а по-късно да бъде съединен и употребен без риск за здравето на отровителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР