„Нери Терзиева посвети житейския и професионалния си път на защитата

...
„Нери Терзиева посвети житейския и професионалния си път на защитата
Коментари Харесай

Политици изказаха съболезнования за загубата на Нери Терзиева


„ Нери Терзиева посвети житейския и професионалния си път на отбраната на справедливостта и на редица обществено-значими дела. С безспорния си престиж не се колебаеше да застава на страната на ситината и да се бори за нея “, съобщи президентът Румен Радев.

„ Нейният професионализъм и достолепие ще останат образец освен за многочислените ѝ ученици, само че и за журналистическата колегия. С тях тя оставя значима диря в българската публицистика и в цялото ни общество “, акцентира президента.

„ Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери – постоянно усмихната и подготвена да помогне на всеки “, сподели президентът Петър Стоянов.

Терзиева, която умря на 70 години, е била прессекретар на президента Стоянов.

„ Пред гибелта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си правилен и дълготраен съидейник и незаместим другар, на който безусловно съм разчитал и който постоянно съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят голямата загуба! “, споделя още Стоянов.

Много политици и публични лица изрекоха своите съболезнования за загубата на Нери Терзиева. В Народното събрание с минута безмълвие депутатите уважиха паметта ѝ.

„ В днешния ден, за жалост, ни напусна доста почитан и заслужен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е измежду най-уважаваните и най-точните и обективни публицисти – Нери Терзиева, апелирам да я почетем с едноминутно безмълвие “, сподели от парламентарната естрада ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „ ИТН “.

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов също изрази съболезнования във " Facebook " и написа: " Познавам доста хора от целия свят, освен от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за доста малко хора, които познавам, мога да кажа сигурно, че са положителни хора. Днес с голяма тъга на сърцето разбрах, че е умрял един подобен човек. Нери Терзиева, ти беше освен добър човек, само че и великодушен, широкоскроен, интелигентен и прелестен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе към този момент те няма. "

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР