Нерешеният случай Хамаршьолд е един от номинираните филми за награда

...
Нерешеният случай Хамаршьолд е един от номинираните филми за награда
Коментари Харесай

Награждаван документален филм гледаме днес безплатно във Варна

" Нерешеният случай Хамаршьолд " е един от номинираните филми за премия " Лукс " на Европейския съюз. Ще можем да го гледаме във Варна гратис, научи Moreto.net.

Филмът има голям брой награди и номинации от кино фестивали за писмено кино - Мюнхен, Барселона, Гринуич, Лондон, Цюрих, Хага и други, както и огромната премия за документален филм на фестивала в Сънданс.

Прожекцията ще е през днешния ден, 4 декември, от 18 часа, в зала " Европа " на ФКЦ. За да запазят места, феновете ще могат да вземат до 2 безвъзмездни билета авансово. В деня на събитието ще бъдат допускани фенове до привършване на местата.

Даг Хамаршьолд умира при съмнителни условия в самолетна злополука през 1961 година, на път за среща по договарянията за разрешаване на спора в Катанга, Конго, в който са били наранени обилни стопански ползи. Шведският общоприет секретар на Организация на обединените нации е бил напредничав политик, който е имал за цел да не разреши на западни страни като Англия и Франция да възстановят въздействието си в Африка, откакто техните колонии там са извоювали самостоятелност. Този филм на Мадс Брюгер хвърля светлина върху мистерията към гибелта на Даг Хамаршьолд. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР