Нереформираният Висш съдебен съвет и инспектората към него продължават да

...
Нереформираният Висш съдебен съвет и инспектората към него продължават да
Коментари Харесай

"Липсва напредък": Нереформираният съдебен съвет и инспекторат са проблем за Брюксел

Нереформираният Висш правосъден съвет и инспектората към него не престават да са проблем, по който България не отбелязва прогрес. Не са подхванати законодателни промени, с които да се усъвършенства действието на правосъдния инспекторат и да се подсигурява, че той, както и правосъдният съвет, няма да бъдат сложени в риск от политическо въздействие.

Това се споделя в изводите на отчета за върховенството на правото на Европейската комисия, на пети юли. В него се насочва рекомендация за приемането на законодателни промени, свързани с тази тематика, като се вземат поради и европейските стандарти за правосъдните препоръки.

В оценката на Европейската комисия се регистрира " прочут прогрес " във връзка с ограниченията за предварителна защита на корупцията, ориентирани към възстановяване на интегритета на избрани браншове на обществената администрация, в това число полицията и правосъдната система.

Но все по този начин липсва прогрес във връзка с подобряването на успеваемостта на следствието, както и на постигането на оконателни присъди по каузи за корупция по високите етажи на властта.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР