Нереалистична мечта е управлението без ГЕРБ на този етап, стана

...
Нереалистична мечта е управлението без ГЕРБ на този етап, стана
Коментари Харесай

Кирил Петков определи като ''нереалистична мечта'' управлението без ГЕРБ

" Нереалистична фантазия " е ръководството без ГЕРБ на този стадий, стана ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков по време на третата Национална конференция на " Да, България ". Петков обаче добави, че това би било допустимо, само че в бъдеще.

Той добави, че демократичната общественост би трябвало да е обединена, с цел да изведе страната напред. По думите му този развой няма да е къс, елементарен и изпълним единствено с " три хода и шах и мат ". Съпредседателят на ПП-ДБ добави, че разликите не би трябвало да се трансформират в причина за разединения, а в противен случай - в името на България би трябвало да се работи за дружно. 

Петков бе посетител на форума на партията на Христо Иванов. Изказването му идва броени часове преди договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление. Двете обединения имат единствено няколко дни да решат дали сглобката ще стане в коалиция, или прогнозата на Бойко Борисов, че " няма никаква вяра " и предстоят нови избори ще се сбъдне. В понеделник и вторник предстоят консултациите при президента Радев, като упованията са той да връчи първия мандат на ГЕРБ още в сряда. 

В речта си Петков отбрани съпартиеца си Асен Василев и съобщи, че и кметовете на ГЕРБ избират него пред предходния финансов министър на Борисов Владислав Горанов. Миналата седмица на няколко пъти Борисов настоя за оставката на Василев, като от ПП-ДБ го опазиха и обявиха, че не е рационално финансовият министър да се сменя в годината, в която страната се приготвя за еврозоната.

Инфо: OFFNews.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР