Неработещите зали за култура и изкуства, загубата на десетки часове

...
Неработещите зали за култура и изкуства, загубата на десетки часове
Коментари Харесай

Фалити заплашват собствениците на неработещите зали за култура и изкуства

Неработещите зали за просвета и изкуства, загубата на десетки часове работа с деца и възрастни изправят на следващ митинг хореографи и ръководители на школи. Чувстваме се отритнати в дните на пандемията, в които наеми не престават да се заплащат, а доходи и поддръжка за следващ месец няма, споделят хората на изкуствата.

Управител на балетна школа в Стара Загора даже се постанова да разпродава персонално имущество, с цел да заплаща наема на залата, осигуровките и настоящите разноски по време на локдауна. Опитахме се да използваме всички благоприятни условия да се възползваме от финансовите помощи на страната, само че те не са съответни по никакъв метод за нас, съобщи в ефира на „ Здравей, България " Кристина Димитрова.

Има несъгласие в точките на заповедта на здравния министър, съобщи ръководителят на Съюза на организациите за любителско изкуство. Визирам точка 4, точка 9. Точка 7 пък напълно не разрешава занятията от музикалното, креативното и танцовото изкуство. Това ни спъва. В същото време се позволява на физически и юридически лица да проработят, каквито са образователни центрове и школи, занимални и други. В същото време доста читалища, в които има занимания по музика, а те са затворени, уточни още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР