Непубликувани фотографии от епохата на княз Александър Батенберг показва изданието

...
Непубликувани фотографии от епохата на княз Александър Батенберг показва изданието
Коментари Харесай

Стара Варна оживява с непоказвани фотоси в календара „Мoст през времето

Непубликувани фотографии от епохата на княз Александър Батенберг демонстрира изданието на календара „ Стара Варна “ за 2023 година. Впечатляващата сбирка от 12 фотоса показа издателят на 25 брой на календара хаджи Ламбрин Сотиров, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Заглавието на новото издание е „ Мост през времето “. Календарът е обвързван със събитията на 6 септември 2022 година, когато в морската столица бе показана възстановка на събитията от паметната дата, когато във Варна е оповестено Съединението от княз Александър Батенберг.
„ Такова успокоение излъчват дребните улици, които сме посочили, каквото са излъчвали и хората, живеещи на тях. Всички дворове от това време са пеещи. Нямало е къща без музикален инструмент. Хората са се събирали, с цел да пеят и свирят. “, описа Сотиров.
В календара е поместена фотография с аспект към мястото, където в този момент е постройката на Драматичния спектакъл, а в миналото е имало единствено дървета. Изданието демонстрира още фотос от посрещането на парахода „ Варна “, както и месарската чаршия на остарелия град.

Кадър е запечатал работилница за писани каруци. На една от каруците е изрисуван Ботев да слиза с чета от кораба „ Радецки “ на Дунав.

На страницата за месец декември можем да забележим Катедралата в приключен тип, както и началото на градежа на Военния клуб, където през 1900 година се състои първия бал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР