Непровеждане на първата междуправителствена конференция през декември е провал за

...
Непровеждане на първата междуправителствена конференция през декември е провал за
Коментари Харесай

Буяр Османи: Ще бъде провал, ако няма междуправителствена конференция

Непровеждане на първата междуправителствена конференция през декември е неуспех за всички - както за нас, по този начин и за България и немското председателство, само че и за всички участници в Берлинския развой, съобщи през днешния ден външният министър.
На конференция преди македоно-българското съпредседателство в Берлинския развой 2020 (БП-2020) Османи сподели, че самата концепция на процеса е да насърчи районното съдействие и да форсира европейската интеграция на района.
„ Трябва да приемем, че занапред нататък ще би трябвало да търсим консенсус с 27-те държави-членки. Във всички 130 стъпки може да се случи по този начин, че една държава-членка да не даде удостоверение. Що се отнася до България, мисля, че има схващане и от двете страни за значимостта на сегашния миг с работата на комисиите и политиката за намиране на път напред ", сподели Османи.
По мотив изказванията на президента на ВМРО-ДПМНЕ, че на срещата със Захариева му е било препоръчано ново съглашение, Османи акцентира, че в целия развой би трябвало да има разграничаване от конспирациите и че главното обръщение на България се съдържа в изказването на българския министър председател Бойко Борисов - че той не желае България да е в обстановка да блокира европейската вероятност на страната.
 Буяр Османи: Няма нов контракт, а усилване на връзката с България Буяр Османи: Няма нов контракт, а усилване на връзката с България
Няма нов контракт с България, а подсилване на взаимната връзка на всички равнища, съобщи през днешния ден министърът на външните работи на районен съд Макед...
Османи акцентира, че чака Берлинският развой да бъде черешката на тортата на всички македонски старания и той чака пробив на политическата сцена. Министърът сподели, че на всички срещи има обмяна на друг набор от хрумвания и оферти, само че подсети, че главното обръщение на България е концепцията за опита за усилване на връзката, тъй че да не останат неясноти сред двете страни.
Външният министър акцентира, че е добре, че продължава работата си от през днешния ден и насърчи членовете й да намерят общ език във връзка с исторически събития и персони.
Той уточни, че Комисията е била в пауза заради, само че също по този начин и изборите в страната и означи, че до момента е постигнала забележими резултати. Има девет срещи, които са довели до взаимно отбелязване на пет исторически фигури, само че и до превъзмогване на разликите за две исторически столетия - античния и средновековния интервал, които под формата на рекомендации са били показани на министерствата на образованието. Той акцентира, че други сходни комисии в Европа да вземем за пример се събират един път или два пъти годишно.
„ Намирането на общ език ще ни сближи още повече и ще преминем от режим на исторически въпроси към режим на промени. Ето за какво първата междуправителствена конференция е значима за нас, тъй като цялото общество ще влезе в конкуренция за промени, а не в разногласия за исторически събития, т.е. въпроси за идентичността “, сподели Османи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР