Неприятните спазми на мускула, познати още като мускулни крампи са

...
Неприятните спазми на мускула, познати още като мускулни крампи са
Коментари Харесай

5 храни избавят спортисти и бременни от мускулните крампи

Неприятните конвулсии на мускула, познати още като мускулни крампи са извънредно известни и съвсем всеки ги изпитва в избран миг от живота си. Въпреки че стават по-чести с възрастта, по-младите и даже децата същото могат да изпитат неприятното разбиране и болежка.
В тази публикация ще разгледаме по какъв начин да предотвратим появяването на мускулни крампи и по какъв начин да се оправим с тях, в случай че въпреки всичко ни „ навестят “.
Хубавото разпъване и загряване преди физическа интензивност, може да предотврати мускулните крампи, които могат да се появят при интензивна подготовка.
Добрата хидратация преди, по време и след физическа интензивност също е значима, изключително в случай че продължителността надвишава един час. Трябва да се заобикаля несъразмерната отмалялост, изключително при топло време.
Доказано е, че всеки спомагателен банкет на калций и магнезий също оказва помощ за попречване на конвулсии, изключително свързани с бременността. Пиенето на хинин (тонизираща вода) преди лягане пък може да предотврати нощните крампи.
можете да се отървете от мускулните крампи като включите в диетата си задоволително храни богати на калий, натрий, калций и магнезий. Те се назовават електролити и можете да ги откриете в следните храни:

Авокадо
Авокадото съдържа към 975 милиграма калий, два пъти повече от сладкия картоф или банана, които не са режимни и няма по какъв начин да похапвате.
Калият е значим, тъй като оказва помощ на мускулите ви да работят и поддържа сърцето крепко. Така че пестото от авокадо или няколко късчета в салатата сигурно ще предотвратят мускулните крампи.

Мляко
Мялкото е натурален източник на електролити като калций, калий и натрий. Добро е за хидратиране. Най-хубавото е, че е снабдено с протеин, който оказва помощ за възобновяване на мускулната тъкан след подготовка.
Всичко това може да помогне за предотвратяване от мускулни крампи, тъй че похапвайте повече млечни артикули и няма да имате проблеми.

Тъмни листни зеленчуци
Те са богати на калций и магнезий. Така че прибавянето на зеле, спанак или броколи към менюто ви може да помогне за попречване на мускулни крампи. И една добра вест за дамите – яденето на листни зелени зеленчуци също може да помогне при менструални мускулни крампи.

Сьомга
Понякога мускулни крампи са резултат от неприятния приток на кръв. Яденето на мазна риба като сьомга може да помогне за подобряването му.
Плюс това, една порция варена сьомга съдържа към 326 мг калий и 52 мг натрий, с цел да помогне при мускулни крампи. Не сте почитател на сьомгата? Можете също да опитате друга мазна риба като пъстърва или сардини.

Ядки и семена
Ядките и семената са превъзходен източник на магнезий. Например в една порция печени, осолени бадеми има към 74 мг магнезий. Повечето типове ядки и семена съдържат и калций и магнезий. Хапвайте ги най-малко един път на ден и ще забравите за мускулните крампи.
Въпреки че спазмите могат да причинят огромен дискомфорт, те са преодолимо положение в множеството случаи. Ако изпълнявате горните рекомендации доста ще намалите и даже ще ограничите казуса с крампите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР