Неприятната миризма на котките може да се появи по ред

...
Неприятната миризма на котките може да се появи по ред
Коментари Харесай

Причини котката да мирише лошо

Неприятната миризма на котките може да се появи по ред аргументи, като нормално това е признак на някое съществено котешко заболяване. Трябва наложително да се локализира източника на неприятната миризма при животните, защото е значимо за последващото лекуване и диагностика.

Във всеки един случай би трябвало неотложно да заведете четириногия ви другар на ветеринар, който да го прегледа и да назначи нужните проучвания, с цел да се разбере, каква е повода за този признак и кое заболяване в действителност се крие зад него. В никакъв случай не трябва да се занимавате със самолечение, защото по този начин можете даже да усложните обстановката и положението на вашето животно.

Причини котката да мирише неприятно

Според ветеринарите едни от главните и най-честите аргументи котката да мирише неприятно са:

1. Гъбички - съществуването на този тип зараза може да се съпровожда с редица други признаци като зачервяване, лющене на кожата, чесане при котките;

2. Инфекции от бактериален генезис - могат да бъдат съпроводени със мощен сърбеж, зачервяване на кожата, загуба на четина при котката и формиране на гнойни възпаления на тялото.

Лоша миризма може идва от опашката на животно, от ушите или от устата. За грижовния притежател е значимо деликатно да изследва домашния си любим, с цел да разбере аргументите за появяването, както и локализацията на неприятна миризма при четириногия си другар. Важно е да разбирате, че за разлика от кучетата, котките нямат физиологичен мирис, защото са много чистоплътни животни.

1. Ако миризмата идва от устата, тогава това е признак на болести на зъбите и венците. Ако полагате грижи за устната празнина на котката ви, тогава този признак може да се появи и заради стомашно-чревни болести, в това число гастрит. Не е мъчно да се разпознае заболяването по миризма от устата, а точно при стомашни болести има кисел нюанс, а при проблеми със зъбите на котката - на гнило.

2. Ако забележите, че ушите на котката ви да миришат неприятно, то това е сигурен симптом на отит на междинното ухо, което се предизвиква от размножаването на бактериите. Често това заболяване се появява, в случай че по време на къпане водата попадне в ушите.

3. Ако котката ви стартира да мирише неприятно, тогава това може да е един от очевидните признаци на диабет при животното.

 Ако котката мирише неприятно, ви би трябвало консултация с ветеринар

4. Както при хората, по този начин и при котките, миризмата на ацетон е първият симптом на бъбречно заболяване.

5. Другата постоянно срещана причина за неприятната миризма е дерматитът на кожата и обривите.

6. Ако не се грижите добре за вярното хранене на котката ви, това е прекомерно евентуално тя да стартира да страда от метеоризъм, а точно отичане на корема, защото се събират газове в храносмилателния тракт.

7. Може да се появи и неприятна миризма при женска котка по време на цикъла или преди раждането на дребните котенца, като в този случай не се постанова да водите котката ви на ветеринар.

8. Понякога миризмата може да симптом на някакво инфектиране в матката на котката, което изисква неотложно лекуване.

Имайки поради, че това е един много сериозен признак на редица здравословни проблеми, започвайки от бъбреците и стигайки до храносмилателните патологии, е значимо неотложно да се обърнете към ветеринар. Именно ранната диагностика е изключително значима за сполучливото лекуване на всички заболявания както при хората, по този начин и при животните.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР