Непритежаването на сертификат за преболедуване или притежаването на сертификат за

...
Непритежаването на сертификат за преболедуване или притежаването на сертификат за
Коментари Харесай

Комисията за защита от дискриминация със становище относно зеления сертификат

Непритежаването на документ за преболедуване или притежаването на документ за имунизация, в който се показва ваксина против COVID-19, не следва да е авансово изискване за ограничение повече от нужното на достъпа до услуги, свободното придвижване, практикуване правото на труд и други права, предпазени от закон.

Това се споделя в мнение на Комисията за отбрана от дискриминация по отношение на признатите нови ограничения на национално равнище. Комисията обръща внимание и предлага да се съблюдават антидискриминационното законодателство и правилото на равно отнасяне.

КЗД акцентира, че с цел да се избегне дискриминация на тези, които не са имунизирани, страната в лицето на способените органи следва да подсигурява универсални, налични, навременни и щадящи ограничения, които да не провокират особена тежест за жителите както от финансово или обществено, по този начин и от времево или друго естество, друго от елементарните ограничавания, които жителите търпят в всекидневието си при основаната конюнктура.

КЗД предлага на министъра на опазването на здравето да преразгледа и уточни заповедта си оптимално, за обгръщане на всички или съвсем всички групи жители или обстановки.

Цялото мнение вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР