Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е

...
Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е
Коментари Харесай

Крум Зарков за скандала Гешев-Сарафов: ВСС да не се крие, а да си свърши работата

Неприлично и неприятно е протичащото се, само че напълно не е ненадейно. Това съобщи в студиото на Нова ТВ министърът на правораздаването Крум Зарков, който разяснява разтърсването в правосъдната система, откакто в понеделник основният прокурор Иван Гешев скъса оставката си обществено и насочи рецензии към заместника си Борислав Сарафов и по някои политически лица.

Правосъдният министър прикани членовете на Висш съдебен съвет да не се крият, а да си свършат работата.

„ Има метод да се излезе от обстановката и той не е екстравагантен – всеки да си свърши работата ”.

Според него във Висшия правосъден съвет ще се откри развръзка на този проблем и „ те не могат и не трябва да се крият ”.

„ Този Висш правосъден съвет изкара доста спорен мандат и има опция да го приключи по различен метод ”, безапелационен беше Зарков, който все пак назова Висш съдебен съвет " единственият парламентарен съдия ".

По думите му дълго бавената промяна в системата е мотив за вчерашния скандал в Прокуратурата и Следствието.

„ Това е резултатът на въпроси, които по този начин и не получиха своя отговор и в този момент го получават по допустимо най-бруталния и противен метод ”, разяснява министърът. Зарков акцентира потребността сходни обвинявания, които бяха направени сред Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, да бъдат разследвани авторитетно и независимо.

Правосъдният министър разяснява и обстоятелството, че ръководеното от него Министерство на правораздаването обезпечи защита на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов, откакто той съобщи, че се притеснява за живота си.

„ Никога не съм отказвал отбрана на магистрат, когато е изискал такава ”, бе сбит Зарков

„ Това, което чухме през вчерашния ден, е просто удостоверение на това, което споделят някои от нас от години. Чухме по какъв начин се употребява съответно дело – няма значение кое и против кого. Чухме по какъв начин други споделят, че това дело имало опит да се приключи ”, съобщи правосъдният министър и прикани тези практики да спрат.
Според Крум Зарков, това, че имаме компроматни войни, ни демонстрира какъв брой надълбоко в подземието са навлезли някои институции. (…) Законите, които два служебни кабинети оферират, не са обаче причина за отварянето на кутията на Пандора.

Пазителите на правосъдното статукво, доближиха до цялостен предел. Най-страшното съгласно мен може да е в случай че нищо не се случи. Парламентарните групи, водачи, Висш съдебен съвет – всеки да си свърши работата. Калната битка не ме интересува, не мога да повлияя. Мога единствено да прикани всички институции да не влизат в калната война, а да стартират да си правят работата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР