Неприемането на програма на Народното събрание до края на годината

...
Неприемането на програма на Народното събрание до края на годината
Коментари Харесай

Как се стигна до решението на БСП да върне мандата

Неприемането на стратегия на Народното събрание до края на годината стана повода Българска социалистическа партия да разгласи, че ще върне на президента неосъществен мандата за държавно управление.

До развръзката се стигна, откакто в сряда заран по предложение на опозицията, със  119  гласа " за ", 106 - " срещу " и един " въздържал се " и след прегласуване, от седмичната стратегия на Народното събрание отпадна проекторешението, импортирано от " Българска социалистическа партия за България ", за приемане на законодателна стратегия на Народното събрание за интервала юли-декември 2022г .

Изненадващото решение идва откакто нощес Корнелия Нинова разгласи, че като мандатоносител, те ще се опитат да сформират кабинет.

След съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, водачът на партията Корнелия Нинова заяви, че ще внесат за гласоподаване в Народното събрание програмата и, в случай че получи поддръжка, ще предложат Асен Василев за министър председател . " Ако програмата не срещне поддръжка на най-малко 121 депутати, ще бъде върнат несбъднат мандатът за сформиране на държавно управление ", съобщи тя.

Днес Георги Свиленски у прекна опозицията за краха на възможностите за нов кабинет. " Това, което се случи през днешния ден беше тест на обществото - кой на коя страна е. Едните желаеме да борим корупцията, а другите застават на страната на корупцията. Отговорността е на тези, които не поддържаха България да има работещо държавно управление и Народно заседание. Движение за права и свободи, ГЕРБ, " Възраждане " извадиха законодателната стратегия, препоръчана от Българска социалистическа партия. " Възраждане " са патерица на ГЕРБ, а Има Такъв Народ на Движение за права и свободи . Има Такъв Народ в никакъв случай не са имали желание да вършим кабинет ", разяснява Свиленски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР