Непреклонният възход на акциите е изправен пред нова заплаха през

...
Непреклонният възход на акциите е изправен пред нова заплаха през
Коментари Харесай

JP Morgan очаква акциите да загубят 150 млрд. долара от стойността си за сметка на облигациите

Непреклонният напредък на акциите е изправен пред нова опасност през идващите няколко седмици, когато най-големите мениджъри на пари в света ще разтоварят акции на стойност до 150 милиарда $, предвижда американската банка JPMorgan Chase & Co, представена от Блумбърг.

Според банката портфейлите с действителни пари, в това число тези на суверенни и пенсионни фондове, ще се насочат в интерес на облигациите, вместо акциите, в най-голямото ребалансиране на паричните потоци към този клас активи от четвъртото тримесечие на 2021 година насам. Това от време на време ребалансиране може да смъкна до 5% от цената на световните акции, съгласно оценки на стратега на JPMorgan Николаос Панигирцоглу.

Пенсионните фондове и другите институционални вложители ревизират своите пазарни експозиции, с цел да се уверят, че дават отговор на строги предели за систематизиране сред акции и облигации всяко тримесечие и в края на месеца. Акциите се показват по-добре от облигациите до момента през това тримесечие, което значи, че мениджърите на портфейлите би трябвало да понижат експозицията си към акции, с цел да реализиран дълготрайните си цели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР