Непрекъснато се оплакваме за кадровия недостиг в Гранична полиция и

...
Непрекъснато се оплакваме за кадровия недостиг в Гранична полиция и
Коментари Харесай

Експертът Ивайло Иванов: Ветото на Радев за БТР-ите обиди гранича...

" Непрекъснато се оплакваме за кадровия дефицит в Гранична полиция и във Въоръжените сили и какво чуваме от нашите депутати: " Елате, заповядайте при нас, ще ви дадем една 50-годишна техника, с която да си изпълнявате вашите отговорности " - не мисля, че това звучи привлекателно за който и да е, даже да има някакво предпочитание да постъпи в тези структури. ", изясни той.

 

Няма съображение да бъде наложено несъгласие на БТР-ите - това е позиция на президента, която той праволинейно я следва от началото на военният спор в Украйна. Плюсът обаче на ветото е, че дебатът в Народното събрание може да се реализира на едно по-високо и професионално равнище.

 

" Надявам се ветото да бъде употребявано в една положителна тенденция и да даде началото на този дълго чакан спор за бъдещето на България, когато се касае изключително за сигурността и защитата ", означи Иванов.

 

Според него дебатът, който се е провел е бил на извънредно ниско равнище: " Той беше извърнат с взор обратно - какво сме имали. Би било добре българските депутати да погледнат в бъдещето и дебатът да бъде насочен към това какво може да се направи, в случай че желаеме да помогнем на нашата гранична полиция или на " Гражданска отбрана ". Това няма да стане, в случай че им дадем техника на 50 години, а дебатът да бъде в посока - в случай че желаеме да засилим техните качества да се дебатира какво може да създадем и да купим нова техника, която е профилирана в осъществяването на такива действия. В случая приказваме за техника, която е в запаса на Министерство на вътрешните работи и второ това е бойна техника, с която се води война. Това не е техника на " Гражданска отбрана " за избавяне на хора в избрани обстановки, нито пък е техника, с която охранявате своята гранична полоса в спокойно време ", разяснява Ивайло Иванов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР