Непрекъснатата работа на автомобила до голяма степен е свързана с

...
Непрекъснатата работа на автомобила до голяма степен е свързана с
Коментари Харесай

Няколко трика как да удължим живота на акумулатора през зимата

Непрекъснатата работа на автомобила значително е обвързвана с качеството на акумулатора, който зарежда всички бордови устройства. Намаляването на заряда на батерията, което доста постоянно се случва в студено време, води до проблеми, свързани с мотора, които ще основат много нерви на водачите. Именно по тази причина е доста значимо вярно да поддържате и да се грижите за акумулатора на автомобила, преди да е станало прекомерно късно. Особено през зимните месеци, когато температурите постоянно падат под нулата.

Правилното и навреме обслужване може доста да удължи живота на акумулатора. И тогава няма да се окажете в обстановка, в която би трябвало да търсите помощ.

Защо студено време предизвиква проблеми с акумулатора на автомобила?

За тези, които не са на ясно, батерията на колата основава химическа реакция, която създава заряд, който се употребява за зареждане на стартера, наред с други съставни елементи като фаровете. По-студеното време забавя химическия развой в акумулатора и затова понижава способността му да държи заряда. Заслужава си да се означи, че това е на първо място проблем за по-стари батерии. Ако вашият е на по-малко от три години, не би трябвало да имате сходен проблем.

Но въпреки всичко, не забравяйте, че е хубаво постоянно да се грижите и да поддържате автомобила си, с цел да бъдете спокойни, че всичко е него е наред.

Как да удължим живота на акумулатора през зимата?

Не забравяйте да почиствате акумулатора постоянно

Както към този момент споменахме, прекомерно ниските температури през зимата могат да окажат въздействие на електрическото противодействие. Съчетанието сред множеството потребители и по-бавното загряване на мотора води до натоварване на акумулатора.

За съпротивлението могат да допринесат натрупалите се мръсотии и праха по клемите на акумулатора. Ето за какво Ви съветваме постоянно да почиствате акумулатора и да поддържате клемите в идеално положение. Някои водачи избират да го вършат сами, а други се доверяват на експерти. Изборът е Ваш.

Покривайте колата си или я паркирайте в гараж

Не всеки притежател на автомобил разполага с гараж. Но в случай че вие сте измежду тези късметлии, съветваме ви да държите колата си на закрито през студените зимни месеци. Минусовите температури няма да окажат удобно въздействие на автомобила.

Ако нямате гараж, може да покриете колата си с нещо по-дебело или да я паркирате на място, което се огрява от слънцето. Това също е положително решение в сходна обстановка.

Избягвайте да карате на къси дистанции

Много хора употребяват колата си даже когато отиват да кварталния магазин или до някои различен близко място. Особено в този момент, когато времето е студено. Разбираме, че студът не ви е обичан, само че знаете ли какъв брой доста вредите на автомобила си по този метод. Ако желаете да удължите живота на акумулатора, избягвайте да карате на къси разстояние.

Не оставяйте автомобила си необработен за дълго време

Това е още нещо, което извънредно доста вреди на акумулатора, защото даже и да не го карате, въпреки всичко си протичат химични процеси и батерията ще се саморазрежда.

В подобен случай е по-добре да изключите акумулатора и да я съхранявате на несъмнено място, без внезапни промени в температурата. Това е належащо, в случай че не планирате да употребявате автомобила си в границите на няколко месеца.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР