Неправоспособен и дрогиран водач около 5 часа тази сутрин е

...
Неправоспособен и дрогиран водач около 5 часа тази сутрин е
Коментари Харесай

Дрогиран трафикант бяга от полицията, натоварен с мигранти

Неправоспособен и дрогиран лидер към 5 часа тази заран е отказал да спре на полицейски сигнал на Автомагистрала " Тракия " край Ихтиман в посока София. Започнало е гонене. Новината заяви БНР.

Около час и половина по-късно той е арестуван на влизане в столицата. В колата, която е карал, са открити 10 незаконни мигранти от Афганистан.

Провеждат се процесуално-следствени дейности, обяснява се по какъв начин мигрантите са стигнали от границата с Турция до тук.

Вероятно става въпрос за познатата скица – прескачане със стълба на граничната стена, след което са натоварени в автомобил и докарани до София, продължава националното радио.

Междувременно след тежката злополука през вчерашния ден на Автомагистрала " Тракия " край Чирпан от Спешна помощ в Стара Загора тази заран обобщиха, че при тях са докарани 31 пациенти.

" Първоначално имахме данни за 15 души, оставени под наблюдаване. Тази заран този брой към този момент е 9 души. 12-годишното дете остава в клиниката по реанимация. То е със доста усъвършенстване, със слаби болки, няма температура. Останалите заболели също са постоянни, без заплаха за живота.

Един остава в интензивното поделение, другите са в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. Има един опериран в ортопедия. В гръдна хирургия има един пациент с пневмоторакс, който е в устойчиво положение. Към края на седмицата евентуално всички ще бъдат изписани. Комуникираме с тях посредством преводач ", изясни доктор от болничното заведение в Стара Загора.  

След удара в мантинелата, 6 коли за спешна помощ са се отзовавали на сигнала за тежката злополука.

Капацитетът на този бус е 1,5 тона, а той е превозвал към 3 тона. Полицията продължава да търси водача на транспортното превозното средство, който бяга от мястото на произшествието, оповестява Нова тв.

Според източници на медията, въпреки че е със софийски регистрационни номера, бусът е регистриран на малоимотен мъж от Сандански. На негово име има регистрирани още транспортни средства. В едно от тях и на 4 януари са били хванати бежанци.

Също пред Нова криминалният специалист Иван Савов съобщи:

„ Имаме доста сериозен проблем, който е обвързван с фрагменти, с образование, обвързван е и с неналичието на пари ”, разяснява той във връзка защитата на границата

Савов съобщи още, че дупките по оградата на границата ни с Турция са толкоз доста, че тук-там не е нужно трафикантите да употребяват стълби, а минават гладко. По думите му трафикът на хора у нас в никакъв случай не е спирал.

„ Просто дълго време за него не се говореше. Имаше един миг на мъртвило преди години. Може би поради политическата обстановка в България, фокусът просто беше отместен ”, сподели специалистът.

Според него трафикантите сигурно са вербували хора от службите освен в България, само че и в Турция.

„ В България има избрани политически кръгове, които по някакъв заобиколен метод черпят доходи от тази спекулация ”, безапелационен е Савов. Той твърди, че вътрешният министър не е кадърен да пресече сходна защита от властимащи, „ тъй като с цел да се спре цялото това нещо, би трябвало държавна политика ”.

„ Най-малкото би трябвало армията и полицията да работят дружно, което на практика е невероятно сега заради цялостната липса на стиковане сред двете системи ”, сподели още престъпният специалист.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР