Неправителствени организации и жители на град Перник излязоха на протест

...
Неправителствени организации и жители на град Перник излязоха на протест
Коментари Харесай

Протест в Перник заради замърсяването на река Струма

Неправителствени организации и поданици на град Перник излязоха на митинг пред постройката на Регионалната ревизия по запазване на околната среда в града. Поводът - систематичното замърсяване на река Струма с промишлени води.

Вижте повече от Мая Димитрова

Перник

" Еко злополука " - по този начин протестиращите дефинират протичащото се с река Струма и язовир " Пчелина ", в който тя се влива. Заради това алегорично я погребаха. Според тях предприятията в града изпускат мощно нечисти води, поради която реката тече с изменен цвят. Станала е токсична, а рибата измира.

Те демонстрираха и проучвания на водата, направени в непозната лаборатория, съгласно които тя е наситена с редица тежки метали.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник обявиха, че правят постоянен надзор на предприятията в региона. Очакват резултати от проби на водата, които те са взели доскоро повече от месец.
Анелия Дренскаq шеф Превантивна активност Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник: От тествани 12 при 6 от тях няма никакъв проблем. Водата, която се влива във водата е с индикатори на условно чиста вода.
- Има ли систематични извършители?
- Когато има повтаряемост, законът задължава и разрешава дали се усилват глобите към съответното юридическо лице. Марио Антонов, уредник на ЦРОО- Перник: Протестираме против систематичното замърсяване с промишлени отпадни води на река Струма. От май месец до ден сегашен реката тече алена, черна, сива, кафява, бяла и е време това нещо да спре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР