Неправителствената организация Спаси София скочи срещу МВР, поводът е вандалски

...
Неправителствената организация Спаси София скочи срещу МВР, поводът е вандалски
Коментари Харесай

Спаси София скочи срещу МВР, заради надрасканата фасада на Свети Седмочисленици

Неправителствената организация Спаси София скочи против Министерство на вътрешните работи, мотивът е вандалски надрасканата черква " Св. Седмочисленици " на " Граф Игнатиев ". 
 Махат огражденията към Свети Седмочисленици за Рождество
Поредна вандалска демонстрация в София, като този път осквернена е една от най-красивите църкви в града. Надраскването на фасадата на храма Св. Седмочисленици е безусловно неприемлива демонстрация и създалите го би трябвало да понесат строги последици. За страдание, през последните години сходни срамни актове зачестяват - надраскани здания, монументи на архитектурата, счупени дървета, спирки и пейки, откраднати и изкривени знаци, вандализирани стадиони и детски площадки. Докато групово не осъзнаем, че дребното направено от Общината или Държавата е наше общо имущество, което следва да пазим и оценяваме, градът ни, а с това и обществото ни ще са обречени на неуспех и застой, пишат от организацията на страницата си във фейсбук. 

От Спаси София показват още, че на процедура няма фасада, транспортно средство, спирка или знак, които да не са надраскани или облепени с реклами и стикери и питат " по какъв начин е допустимо това да се случи на метри от централата на Министерство на вътрешните работи, институцията на която плащаме над 1 милиарда лева годишно... ". 

В текста им се споделя още: 

Опитът демонстрира, че столицата (а и цялата държава) не може да разчита на Министерство на вътрешните работи за запазване на публичния ред. Затова вярното решение изисква сформирането на работеща Общинска полиция под надзор на кмета на града, която да следи както за вандалски прояви, по този начин и паркирането и всички останали функционалности, които все още са разпокъсани из разнообразни институции. Призоваваме Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova да провежда контролните процеси, тъй че най-сетне да се въдвори ред в управлявания от нея към този момент 10 години град! Настояваме и всеки заловен писач, без значение от възрастта, да бъде осъждан на обществено-полезен труд, по време на който да чисти резултатите от безотговорното си държание.

ПС. Все още чакаме и Министерство на вътрешните работи да каже, кой вадеше паветата от бул. Дондуков и чие разпореждане изпълняваше!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР