Неправителствената организация Спаси София организира протест в центъра на столицата

...
Неправителствената организация Спаси София организира протест в центъра на столицата
Коментари Харесай

С протест за цялостно творчество от "Спаси София" ще поискат оставката на Фандъкова

Неправителствената организация " Спаси София " провежда митинг в центъра на столицата в неделя. Той е под надпис " #ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество " и с него ще се изиска оставката на кмета на града Йорданка Фандъкова.

Недоволството ще стартира в 13 ч. от Министерския съвет, като ще премине по бул. " Дондуков ", ул. " Г. С. Раковски " и доближи до постройката на Столичната община. Организаторите показаха, че митингът им е предизвикан поради няколко неща - некачествените поправки, замърсяването на въздуха, неуспехите в региона на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното завещание.

" Въпреки неведнъж потвърждавания от Фандъкова ангажимент за праволинеен надзор на качеството на ремонтите в София, доста от тях бяха с извънредно съществени недостатъци, очевидно некачествено осъществяване и неустойчиви крайни резултати ", съобщи Борис Бонев от " Спаси София ".

Организацията твърди, че градският превоз губи милиони пасажери годишно, а транспортните средства стават все по-малко и все по-нередовни.

Друга причина за недоволството били " многократните митинги на жителите на разнообразни квартали поради безконтролното застрояване на всяко свободно зелено пространство и неналичието на съответна инфраструктура ".

За събитието има и основана група във " Facebook ". До обяд близо 1000 души бяха декларирали, че ще се включат в митинга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР