Непознатият досега на науката нов китайски вирус, който тръгна от

...
Непознатият досега на науката нов китайски вирус, който тръгна от
Коментари Харесай

Коронавирусът: Колко трябва да сме притеснени?

Непознатият до момента на науката нов китайски вирус, който потегли от град Ухан през декември, взе 17 жертви и има стотици доказани случаи, като броят им непрекъснато нараства. Появата на нов вирус, водещ до пневмония, постоянно е стеснителен и здравните управляващи по света са с нараснало внимание.

Но дали това е кратковременно огнище, което скоро ще отшуми или е първият симптом за нещо надалеч по-опасно? Колко тежки са признаците, по какъв начин се е трансферирал върху хората, какъв брой бързо се популяризира и какъв брой е гибелен - BBC пробва да отговори на някои от въпросите, които всички си задават за новия вирус.

Какъв е новият вирус?

Здравните управляващи в Китай до момента потвърдиха, че става въпрос за ковид. Това е огромно семейство от вируси, само че единствено шест (с новия седем) е известно, че заразяват хората. Тежкият изострен респираторен синдром (ТОРС, а на англ. SARS), породен от ковид, умъртви 774 от 8 098 инфектирани от огнище в Китай през 2002 година

“Има мощна памет за острия респираторен синдром, което поражда доста боязън, само че ние сме доста по-подготвени да се оправим с тези заболявания “, споделя доктор Джози Голдинг, от Уелкъм Тръст (Wellcome Trust).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР