Непосредствено след премиерата на новия флагман P60 Pro, от който

...
Непосредствено след премиерата на новия флагман P60 Pro, от който
Коментари Харесай

HUAWEI nova 11 Pro – красив и функционален по-достъпен флагман

Непосредствено след премиерата на новия флагман P60 Pro, от който останахме с доста положителни усещания, Huawei към този момент е подготвен с стартирането на пазара в Европа на идващия си забавен модел – nova 11 Pro. Смартфонът, който е от серията с по-достъпни устройства, този път обаче е изключително забавен и е чудесно оферти за лятото. Със страхотна и доста забавна осанка, чудесни камери, положителни характерности и много по-достъпен от P60 Pro, nova 11 Prо е модел, който несъмнено заслужава внимание.

Новите модели, които включват и общоприет уред (без Pro в името), на който ще спрем вниманието си настрана, бяха показани у нас предходната седмица и са ориентирани най-вече към младото потомство и към потребителите, които имат по-ограничен бюджет и не желаят да се разделят с нас 2000 лева за флагман. На много по-достъпна цена, огромният въпрос е дали те вършат прекомерно огромни взаимни отстъпки и тъкмо това се опитахме да разберем по време на потреблението на моделите. Ето го отговорът

Каква е разликата

И двата модела се оферират в зелено или черно покритие и композиция от 8 GB RAM и 256 GB вътрешна памет. Като съществени разлики сред тях, HUAWEI nova 11 се зарежда бързо с 66W и има 60MP предна камера за селфита с висока резолюция. HUAWEI nova 11 Pro има две предни камери, една 60MP и една 8MP, а ултрабързото зареждане скача до 100 W. Освен това при модела Pro гърбът е затрупан с веган кожа с монограма Nova, а предната част е предпазена против надраскване с фирмено стъкло Kunlun Glass, стабилно на надраскване. Един до различен, двата модела включват цялостен набор от функционалности, които бихте желали от един в действителност добър смарт телефон през 2023 година, като няма компромис от двете страни. Говорим единствено за функционалностите, които може би ще ви вълнуват повече при модела Pro, неща, за които би трябвало да платите в допълнение.

Дизайн и направа

Имахме шанс и при нас за тест пристигна зеления модел, затрупан с кожа, който съгласно мен е доста по-интригуващ и забавен. Той несъмнено е нещо, което не сме виждали до в този момент, изключително от Huawei.

Tекстурата на материала е толкоз приятна на досег, колкото може да се чака, а също така доста усъвършенства захвата при естествена приложимост. Дори в случай че ръката ви стане малко влажна, можете да сте сигурни, че няма да го изпуснете, а този подробност идва с спомагателен размер психически комфорт в дълготраен проект.

Освен това, в случай че желаете да се чувствате още по-спокойни, можете да отбраните новата си джаджа с транспарантен силиконов калъф, включен в кутията. Лично аз не бих го слагал никога, тъй като nova 11 Pro наподобява извънредно стилно и просто няма потребност от сходно нещо.

HUAWEI nova 11 Pro е с размери 164,24 x 74,35 x 7,88 мм. Той тежи общо 188 грама и несъмнено е доста прелестен за потребление в всекидневието.

Дисплей

Смартфонът има екран с закривен OLED панел, чийто диагонал доближава 6,78 инча. Рамки на процедура липсват. Само в долната и горната част на екрана има дискретни граници. Честотата на освежаване на панела е 120 Hz, до момента в който честотата на обработка на докосванията скача до 300 Hz. Разделителна дарба е Full HD+ или 2652 x 1200 пиксела, а панелът е сертифициран за HDR10 и P3 за великолепен динамичен обсег. Защитен със стъкло Kunlun, той би трябвало да може да устоя на удари от към метър височина без никакви вибрации.

Хардуер и проби

Изчислителната част се обезпечава от композиция от Qualcomm Snapdragon 778G 4G, състояща се от осемядрен, 4 × [email protected] GHz + 4 × [email protected] GHz и графичен процесор Adreno 642L. Вътрешната памет е 256 GB и не поддържа разширение посредством карта памет. Предварително конфигурираната операционна система е EMUI 13, а в леглото за сим картите можете да намерите обичайното разположение за Dual SIM.

Що се отнася до свързаността, Смартфонът включва Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/a/6, двубандов, Wi-Fi Direct, както и най-новата версия на Bluetooth 5.2 с A2DP и Low Energy. Поддържа следене на местоположението посредством най-новите стандарти: GPS (L1+L5), GLONASS (L1), BDS (B1I+B1c+B2a), GALILEO (E1+E5a), QZSS (L1+L5), NavIC. Има NFC, а USB портът е Type-C 2.0 с функционалност On-The-Go (OTG).

В конфигурацията не липсват и датчиците, които нормално свързвате с съвременна джаджа, акселерометър, жироскоп, компас, само че също по този начин и свръхбърз датчик за пръстови отпечатъци, прикрит под екрана. Ако не сте последовател на удостоверяването с пръстов отпечатък, само че ви вълнува вероятността за биометрична идентификация, можете да употребявате лицево засвидетелствуване, то работи също толкоз добре, даже и в условия на слаба осветеност.

Що се отнася до тестванията, както нормално, избрах композиция от синтетични и гейминг проби, с цел да си сформира изчерпателно и елементарно сравнимо мнение за действителната продуктивност на смарт телефона. В GeekBench 5 пробата с едно ядро беше отразен със 782 точки, а пробата с доста ядра – с 2951 точки. В OpenCL от същия бенчмарк видяхме краен резултат от 2262 точки. В най-новия AnTuTu 10 крайният резултат е 584 770 точки, разпределени по CPU – 187 245, GPU – 137 758, MEM – 125 532, UX – 134 235, като доста значимо е да се спомене, че по време на тестванията апартът не е надвишавал 41 градуса по Целзий. Тестът на изкуствения разсъдък от основателите на AnTuTu генерира в последна сметка резултат от 94,7 точки. В теста PCMark Storage 2.0 крайният резултат е 26 284 точки, до момента в който пробата Work 3.0 регистрира резултат от 12 634 точки. От страна на 3DMark резултатът в теста Wild Life беше 2498 точки, а в Wild Life Extreme той спадна до 692 точки. В най-новата версия на Call of Duty, конфигурирана на HUAWEI nova 11 Pro, започнахме с изтеглянето на текстури с висока резолюция и други пакети с данни за най-хубаво и взискателно гейминг преживяване.

Със същата цел трансформирах графичните настройки в играта и изиграх няколко мултиплейър карти. Играта изглеждаше изненадващо добре, движеше се оптимално безпрепятствено, гладко и без никакви подръпвания. Текстурите бяха толкоз ясни, колкото можеше да бъдат, и в нито един миг не почувствах, че не употребявам смарт телефон за игри. С други думи, в случай че Call of Duty върви безпрепятствено и с оптималната подробност, надали някое друго заглавие ще ви сътвори проблеми.

Батерия и зареждане

Номиналният потенциал на батерията е 4500 mAh, само че по-голям от тази стойност е фактът, че тя се зарежда със 100 W – най-високата стойност, която в миналото сме срещали в телефон на марката. Това значи, че го включвате в мрежата благодарение на зарядното устройство и кабела в кутията, с която идва, и след 10 минути го изваждате със заредена 60% от батерията. Теоретично, в случай че държите екрана изключен, батерията ще доближи 100% за 20 минути. Ако го употребявате, до момента в който се зарежда, с цел да сърфирате в интернет, можете да очаквате 50% батерия след към 15 минути зареждане. Тествах това и при изцяло зареден и затворен телефон достигането на 50% лиши не повече от 16 минути. Като се има поради, че губите няколко десетки секунди с включването на устройството, оценките на производителя са безусловно правилни в това връзки

Не мога да не подчертая още веднъж, че съществуването на толкоз мощно зарядно устройство в кутията е ужасно, във време, когато колоси като Apple или Samsung не ви дават никакво зарядно устройство в кутията на 2-3 пъти по-скъп телефон. Като приятна детайлност, HUAWEI nova 11 Pro поддържа и зареждане на други джаджи от вътрешната си батерия, само че единствено жично, не и безжично както е при флагманите на компанията.

Камера

Новият смарт телефон на HUAWEI разполага с 50-мегапикселова съществена камера с Ultra Vision и F/1.9 и лазерен автофокус, а втората, 112-градусова ултраширокоъгълна камера е с бленда F/2.2. Тя поддържа до 10-кратно цифрово нарастване, а резолюцията на получените изображения е до 8192 x 6144 пиксела. Тя снима 4K с нативна резолюция 3840 x 2160 пиксела при 30 FPS, а при 720p – до 960 фрагмента в секунда.

Явно през 2023 година, фокусът върху селфитата е неминуем, заради което получавате и две предни камери, едната от които е 60-мегапикселова с F/2,4 и ултраширок ъгъл – 100 градуса, а втората е 8-мегапикселова с F/2,2. Не липсва и снимане на Ultra HD видео с предната камера. Като потребна детайлност, поради страхотните показателни на предния датчик, не трябва да ви изненадва съществуването на 5-кратно цифрово нарастване за селфита.

Като се имат поради наличните менюта и варианти, е ясно, че новият nova 11 Pro е основан за влогъри и други основатели на наличие от същия набор и за такива задания той се оправя доста добре. Камерата даже включва по едно и също време снимане с предната и задната камера, в случай че работите повечко в TikTok, да вземем за пример.

Както нормално, обичаният ми метод за изпробване с телефоните на Huawei е „ Aperture “. Това е нещо като портрет за всичко друго, друго от хора, като се има поради усилието, което телефонът поставя, с цел да отдели обекта ви от фона. Както можете да видите на изображението които заснехме, той се оправи изненадващо добре както с размазването на фона, по този начин и с постигането на градиент с разнообразни равнища на рязкост от първия до последния кадър на фотографията.

Все повече телефони реализират завладяващи резултати, когато става въпрос за нощни фотоси или изображения, снимани при доста слаба светлина. Но Huawei тук си остава отпред и даже не флагман модел продължава да снима ужасно, безусловно на мрачно. Цветовете са естествени, контрастът сред детайлите наподобява толкоз мощен, колкото може да бъде. При нарастването нещата също са много положителни. Като снимате с 0,5-кратно нарастване, 1Х, 2Х и 10Х можете да видите добре опциите на апарата. Трябва да се има поради, че режимът на 10-кратно нарастване е дигитален, с други думи, той включва изрязване на част от по-голяма фотография. Поради това не можете да очаквате шокиращо равнище на подробност, нито пък можете да очаквате да видите Луната на телефона си по този начин, като че ли сте застанали до нея. От друга страна, тя прави прилична работа, с цел да ви приближи до обектива, от който можете да си съставите мнение за наличието в фрагмента.

Докато сме на тематиката за влогъри, селфита и телефони за по-младото потомство, не може да се пропуснат няколко портретни фотоси. В HUAWEI доста се гордеят с технологията, вградена в новия nova 11 Pro от страна на снимането на хора, без значение дали употребявате главната или предната камера. Фокусът беше върху страната на сложното осветяване или слабите светлинни условия. Заедно със студенти от НАТФИЗ през предходната седмица камерата на модела се тества в доста забавни условия и сами можете да видите впечатляващите резултати.

Отделянето на фона е направено вярно, тоновете на кожата са верни, без да е задействан механизъм за разкрасяване благодарение на изкуствен интелект, и даже в преекспонираната зона на назад във времето се виждат хубави елементи. Изображението не наподобява „ прегоряло “ в тази област на фрагмента. Имате уголемен диапазон освен на цветовете, само че и на експозицията по най-приятния метод. Освен това комбинацията от светлосенки и светлинни елементи ви оказва помощ да подсилите чувството за шир сред плоскостите, за просторност на фрагмента.

По същия метод в тази ситуация със селфитата тъй като камерата на моделът е страхотна – съвсем като главната, даже в някои аспекти може и да я надминава. И всичко това без никакви резултати и филтри. От друга страна, в случай че желаете да извършите нещо за Instagram, HUAWEI nova 11 Pro идва в комплект с голям брой изкуствени средства за унищожаване на кожни недостатъци, пъпки, бръчки и каквото още се сетите, без това да се отрази отрицателно на естествеността на цветовете на сцената или тоновете на кожата. С други думи, тя не наподобява „ обработена с Photoshop “ и единствено вие ще разберете разликата сред това, което виждате на екрана, и това, което е там, в огледалото.

Софтуер

Когато става въпрос за телефони HUAWEI, без значение дали са налични или не, тези джаджи не се оферират в натурален комплект с услугите на Гугъл, само че не се тревожете, имаме добра вест: решение, което работи съвършено, с цел да донесе на телефона ви освен всички обичани приложения от колоса от Маунтин Вю, само че и съвсем всички останали стратегии и игри, които нормално свързвате с Гугъл PlayStore. Всичко се прави посредством AppGallery, целият развой е оптимално сигурен, а инсталирането на всички приложения, които желаете или към които сте се пристрастили, е без риск. Дори в случай че в действителност желаете да инсталирате приложение отвън магазина на HUAWEI, то е авансово тествано от операционната система, с цел да сте спокойни, че устройството ви е наред. Не се излагате на риск и, най-малко съгласно мен, не вършиме компромис с функционалността или използваемостта.

Що се отнася до предразсъдъците, че AppGallery към момента има някои дефекти на приложенията по отношение на конкуренцията, коства си да се има поради, че тя напредна доста добре през последните няколко години и сега е хазаин на над 223 000 приложения, интегрирани с HMS Core – детайлност, която се показва в 120% нарастване по отношение на Q3 2020 година В момента AppGallery има над 580 милиона дейни месечни консуматори в международен мащаб, което е с 16% повече по отношение на Q3 2020 година

Налични са голям брой благоприятни условия за персонализация като тук не липсва безусловно нищо от другите операционни системи, които бихте могли да употребявате. Впечатляващо е съществуването на голямо количество български приложения, в това число такива на банки, мобилни оператори, редица от огромните търговски вериги, такива за онлайн търговия и така нататък В листата можем да споменем Bulbank Mobile, DSK Smart, DSK Business, UBB Mobile, m-Postbank, MyFibank, KBC Mobile Bulgaria, CCBank Mobile App, ePay.bg, Cardbox, iCard, phyre, A1 Wallet, Pay by VIVACOM и Revolut. Тук са още Моят А1, Yettel BG, My VIVACOM, АБВ Поща, Sinoptik.bg, vbox7, Lidl Plus, Sportal.bg, Play Diema Xtra, Bulsatcom, TaxiMe, Taxistars, Grabo.bg и така нататък Ние от Kaldata също с лекост създадохме приложение за платформата на Huawei, което се употребява всекидневно от стотици притежатели на смарт телефоните на производителя.

В последна сметка полезността на един смарт телефон не се изчерпва с приложенията, които можете да стартирате на него, а в тази ситуация с най-новите телефони на HUAWEI, в това число nova 11 Pro, който тествахме, може да се каже, че не липсват приложения от Гугъл и други огромни разработчици. Присъстват нормалните ви приложения, а описът включва Gmail, Гугъл Meet, YouTube, Гугъл Maps, Uber, Гугъл, Гугъл Photos, Youtube Music, Гугъл Translate, Гугъл Drive, Гугъл News, Гугъл Slides, Гугъл Docs, Discord, Гугъл Classroom, Гугъл One, Disney+, Duolingo, Dropbox, Airbnb, Microsoft Onedrive, Гугъл Sheets, Amazon Prime Video, Гугъл Earth.

Не на последно място, макар че би трябвало да е явно, във всяко приложение от портфолиото на Гугъл, което инсталирате на смарт телефон HUAWEI, можете да влезете с профила си в Гугъл, да получите бърз достъп до нормалните си данни, да прегледате историята си в YouTube, документите в Гугъл Docs или сбирката си от фотоси в Гугъл Photos, всичко това единствено за секунди и без спиране. Ако сте консуматор на Gmail, инсталирайте едноименното приложение от AppGallery и безпроблемно настройте един или 10 имейл акаунта.

В последна сметка

От няколко дни си играя с новия HUAWEI nova 11 Pro и като се изключи че е хубав и не го изпускаш от ръка с помощта на гърба, затрупан с веганска кожа, той е доста бърз. Удостоверяването с лицеви или пръстови отпечатъци е в действително време, реагира доста добре на жестове и в нито един миг интерфейсът не се е забавил и не съм чакал ненужно, с цел да вляза или изляза от дадена стратегия. Като бонус, като се изключи че наподобява ужасно, той звучи великолепно. Има стерео високоговорители от двете страни на телефона и прелестно гъделичка дланите ви, в случай че решите да го държите в ръка, когато слушате обичаната си музика.

Той има страхотна пространственост и безкомпромисна честност при всяко равнище на звука и във всяка точка от честотния набор – от ниските до високите честоти. Това е доста добър телефон, който се оправя отлично с оправдаването на цената си както посредством представянето на фотосите в съвсем всеки сюжет, по този начин и посредством приложенията от AppGallery, които дава на ваше разположение. Това е от тези телефони, които купувате и можете да кажете, че освен не ви липсва нищо, само че и ще откраднете вниманието на хората към вас с красивата си джаджа.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР