Непосредствено след края на извънредното положение, платеното паркиране и таксуването

...
Непосредствено след края на извънредното положение, платеното паркиране и таксуването
Коментари Харесай

Край на безплатната синя зона във Варна! До дни възстановяват таксуването!


Непосредствено след края на изключителното състояние, платеното паркиране и таксуването в зоната ще бъде възобновено, заяви за медията ни Младен Иванов, шеф на  общинското дружество " Паркинги и синя зона ".

От 14 май водачите, които паркират в очертанията на " синята зона " в центъра на града, ще би трябвало да заплащат както до момента за престоя си. Гратисен интервал няма да бъде даден за тези, които по една или друга причина не са разбрали, добави Младен Иванов. 

Той показа, че към 200 000 лева са загубите на предприятието единствено за първия месец от оповестеното изключително състояние.  

Платеното паркиране в центъра на града бе прекратено от 16 март и съвсем два месеца по-късно то ще бъде задействано още веднъж. Предприетите ограничения бяха във връзка със стимулирането на работещите варненци да употребяват персоналните си коли и заобикалят предвижването с градския превоз, където вероятността от скупчване на повече хора и риск от разпространяване на вируса е по-голяма.

Шефът на " Оперативна програма " Паркинги и синя зона " не се ангажира с точна прогноза по кое време ще бъде финализиран и въведен в употреба вторият стадий от зоната в необятния център.

" Работим, преасфалтираме улици, поставяме маркировка, само че поради забавянето на всички процеси поради създалата се обстановка, не се ангажирам да давам крайни периоди ", разяснява Иванов. 

По информация на шефа на дирекция " Финанси и бюджет “ Стефка Господинова, изнесени по време на съвещание на отрасловата комисия съм Общинския съвет, приходите от " синя зона " ще намалеят с най-малко 3 млн. лв. при заложени при започване на годината 8,2 млн. лв.. В тази сума е регистрирано освобождението от такси за краткотрайно паркиране до края на изключителното състояние и забавянето на реализацията на втория стадий на синята зона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР