Непосредствено след изборите във Facebook се разгоря една битка, която

...
Непосредствено след изборите във Facebook се разгоря една битка, която
Коментари Харесай

Най-безумната битка: Българи в България срещу българи в чужбина

Непосредствено след изборите във Фейсбук се разгоря една борба, която можем да определим като в действителност безумна. Българи, дали своят вот или негласували в България, се опълчиха на българите, дали своят вот - забележете, единствено на гласувалите - в чужбина.
Повод за това станаха резултатите, съгласно които огромна част от нашите сънародници зад граница са. Срещу тях се изсипа същинска канонада от обвинявания - че са тъпи, че нищо не схващат от политика и че поради тях в България ще ръководи чалгата, до момента в който те се развяват там някъде сред крепости и пъбове.
Та някои наши сънародници, живеещи в страната, яростно оповестиха, че единствено живеещи тук могат да вземат решение кой да ръководи..
Потресена съм.
Този надълбоко недодялан (в обидния смисъл) метод може да има общо с локалните избори - не е редно живеещият в София да гласоподава за кмет на Тутракан. Не е редно, тъй като няма нищо общо с тамошните проблеми, не познава града и хората в него.
В случая обаче нещата се обърнаха и българите зад граница ненадейно се оказаха зложелател номер едно на Тутраканската селищна система. Нещо, което заетите с политическия пъзел социолози, политолози и други многознайковци въобще не артикулират като проблем. А той съществува и през днешния ден е задоволително релефно откроен. И може да се задълбочи, тъй като на нас, българите, ни дай да се противопоставяме - главно един на различен, рядко всички дружно против злото.
" С какво право ромите, берящи ягоди в Англия, ще ми натрапват Слави за втора политическа мощ ", питат учители, държавни чиновници и разнообразни представители на междинната класа, доколкото я има у нас.
Ами, ето за какво.
Освен това роми гласоподават и в България, единствено че множеството нищо не работят, за разлика от тези там. Срещу техния избор, в огромната си част платен, воювате ли? И по какъв начин тъкмо?
Груба, недостойна и обидна беше и шегата какво са посочили резултатите от изборите - че няма приключване на мозъци от България в чужбина.
Извън България са отишли главно хора, търсещи по-добър живот - факт. И такива, които ги е гнус от действителността в България. Сигурно ги е гнус и от безпределното самообладание на уседналите вечно в Отечеството.
 Около 40% от гласувалите във Англия са подкрепили „ ИТН “ Около 40% от гласувалите във Англия са подкрепили „ ИТН “
Англия не е изключение от огромната поддръжка, която получи партията „ ИТН “ на Слави Трифонов измежду избират...
За някои, забегнали по стопански аргументи, по-висок стандарт е 4000 евро месечна заплата, за други - 800, които у нас ще изкарат за 4-5 месеца, главно на черно. В какво тъкмо ги обвинявате?
Българите зад граница са също толкоз разнородни по разсъдък и обществен статус, колкото ние, дето си седим (все още или отново) в България. Нашите сънародници зад граница са най-големият вложител в българската стопанска система. Ако не са техните пари, хиляди българи, живеещи под мутренската власт и търпящи я, биха мизерствали.
Трябва да си много тъп, с цел да хокаш тези хора, някои от които са пропътували десетки, че и стотици километри на 4 април,, с цел да гласоподават. Да слагаш програмисти в Гугъл и професори в Харвард в един кюп с ромки, практикуващи съмнителни занаяти, също не е доста мъдро.
Убедена съм, че тези критикари не са си мръднали пръста да стачкуват. Почти три години София и страната бяха в непрестанен митинг. Особено лятото. Да си спомним какъв брой дейни бяха в митингите българите зад граница. За разлика от най-малко два милиона сеирджии, за които хоризонтът стига до оградата/терасата/дивана.
Нещото, което ни сплоти на 4 април, може да бъде единствено приветствано - да сме дейни, когато става въпрос за общата ни орис. Десетки мои познати, другари, че и родственици, непринудено отделиха от времето и напъните си, с цел да бъдат в секционни комисии или наблюдаващи - в Германия, в Англия, а и освен в Европа.
 Как се разпределят гласовете от чужбина и за какво може да се окажат основни Как се разпределят гласовете от чужбина и за какво може да се окажат основни
На парламентарните избори през 2021 година се чака рекордно висока изборна интензивност измежду българите в чужбина, която може да окаже се...
Това не е като да пресечеш прилежащата улица и да пуснеш бюлетината в учебното заведение до вас, повярвайте ми. Усилието е много по-голямо. Особено след топлите грижи на доскорошното ръководство, което направи всичко допустимо
Последният, към който бих изпитала благосклонност в тази поредна китка " политици ", е Слави Трифонов, който е любимец на тези избори в чужбина. И на мен ми е болно, че българската политика не предлага кой знае какъв избор. И че единствено познати от екрана лица се одобряват от народа като кадърни да ръководят.
Но всеки има право на избор, това е демокрацията. И, както споделя Чърчил, колкото и да е неприятна тази система, по-добра не е измислена.
И който не я харесва, е за тирания, скъпи сънародници.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР