Непосредствено преди изборите приключи процедурата за възлагане на техническото проектиране

...
Непосредствено преди изборите приключи процедурата за възлагане на техническото проектиране
Коментари Харесай

Иван Портних: Изграждането на новата сграда на Математическата гимназия е приоритет 


„ Непосредствено преди изборите завърши процедурата за възлагане на техническото планиране на новата постройка на Математическата гимназия (процедура по Закона за публичните поръчки, за която осигурихме към 800 000 лв..) “ – заяви общинският консултант от ГЕРБ и някогашен кмет на Варна, Иван Портних и добави:
„ Изпълнител е РИЙГЛЕР РИЙВЕ АРХИТЕКТИ ЦТ ГМБХ от Грац, Австрия. Това се случи на база на заданиeто за планиране на постройките и околното пространство, които дават отговор на всички модерни условия и идейната идея, създадена в съдействие с австрийското архитектурно студио и Фондация „ МГ Д-р Петър Берон-Варна “.
Преди това в годините осигурихме няколко терена от страната в региона на техникумите, където ще се построи новата постройка
Новият математически кампус има съвременна визия и дава отговор на всички модерни условия за броя, размера и разположението на класните стаи, многофункционалните кабинети и общите пространства. Базата на Математическата гимназия ще е с разгърната застроена повърхност до 31 000 квадратни метра.
След избора на реализатор, което е реалност, срокът за планиране на абстрактен план е до 45 календарни дни, а на техническия план до 60 календарни дни – т.е. за Ивановден би трябвало да имаме подготвен план
Ще настояваме варненските депутати да се обединят към включването на средствата за създаване на новата постройка на Математическата гимназия в държавния бюджет за идната година!!! Това би трябвало да е приоритет!!!
При нужда ще работим и за обезпечаване на средства за строителството на МГ и в общинския бюджет за 2024-а година!!! “

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР